Βαρύς ο «λογαριασμός» της ημέρας: Λήγει η προθεσμία για τέλη, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Βαρύς ο «λογαριασμός» της ημέρας: Λήγει η προθεσμία για τέλη, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος

Βαρύς ο «λογαριασμός» της ημέρας: Λήγει η προθεσμία για τέλη, ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος

 Δεν θα υπάρξει παράταση για τις φορολογικές υποχρεώσεις ξεκαθαρίζουν εδώ και ημέρες τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Έτσι για χιλιάδες πολίτες η σημερινή ημέρα φέρνει έναν βαρύ «λογαριασμό».

Έως το απόγευμα θα πρέπει να πληρωθούν η τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2020, όπως και η τελευταία δόση του φόρου εισοδήματος. Εκπνέει παράλληλα η προθεσμία και για τις δηλώσεις φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, αλλά και εκείνη για τα τέλη κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. καλούνται, επομένως, να μεταβούν άμεσα στην ηλεκτρονική εφαρμογή του TAXISnet και να καταβάλλουν το αντίστοιχο αντίτιμο.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει παράταση δύο μηνών στην σχετική προθεσμία- από τις 31 Δεκεμβρίου του 2020 στις 26 Φεβρουαρίου του 2021. Όσοι δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας σήμερα θα έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμο διπλάσιο της αξίας των τελών. Όσοι πάλι δεν σχεδιάζουν να κινήσουν το αυτοκίνητό τους καλούνται επίσης να καταθέσουν μέσα στην ημέρα τις πινακίδες τους. Η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα συνδέεστε στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (www.gov.gr) και πιο συγκεκριμένα στην εφαρμογή myCAR με τους κωδικούς Taxisnet. Επιλέγετε ή καταχωρείτε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμείτε να θέσετε σε ψηφιακή ακινησία. Καταχωρείτε τον Τ.Κ. της περιοχής, την οδό και τον αριθμό. Δηλώνετε υπεύθυνα το χώρο στάθμευσης, ο οποίος πρέπει να είναι ιδιόκτητος, ενοικιασμένος ή παραχωρημένος. Υποβάλετε την αίτησή σας και εάν είστε μοναδικός ιδιοκτήτης το σύστημα σας δίνει αριθμό αίτησης και σας ενημερώνει ότι το όχημα έχει τεθεί σε ψηφιακή ακινησία. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες, ενημερώνονται για το αίτημα σας, το οποίο θα πρέπει να εγκρίνουν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Από το Blogger.