«Συγγνώμη» σε θύμα βιασμού από τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

«Συγγνώμη» σε θύμα βιασμού από τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον

«Συγγνώμη» σε θύμα βιασμού από τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον

Τα υψηλότερα επίπεδα διακυβέρνησης στην Αυστραλία έχει αγγίξει η τελευταία καταγγελία βιασμού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.
Η καταγγελία έγινε από την 24χρονη Μπρίτανι Χίγκινς, πρώην υπάλληλο στο γραφείο της υπουργού αμυντικής βιομηχανίας Λίντα Ρέινολντς.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της, εργαζόταν μόλις έναν μήνα στο γραφείο της υπουργού, μέσα στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο στην Καμπέρα, όταν μια Παρασκευή βράδυ το 2019 βγήκε με συναδέλφους για ποτά, όπως συνηθίζεται. Όμως το βράδυ αυτό η Μπρίτανι Χίγκινς μέθυσε και ένας συνάδελφος προσφέρθηκε να την πάει με ταξί σπίτι. Αντί για το σπίτι την πήγε στο κοινοβούλιο, στο γραφείο της υπουργού όπου σύμφωνα με την μαρτυρία της έχασε τις αισθήσεις της και αποκοιμήθηκε στον καναπέ.
Κάποια στιγμή ξύπνησε και είδε τον συνάδελφο από πάνω της, ιδρωμένο, να την βιάζει. Καταγγέλλει ότι του είπε να σταματήσει, αλλά δεν το έκανε.

Η Brittany Higgins ανέφερε το συμβάν στους ανώτερους της και κλήθηκε να μιλήσει με την υπουργό, στο ίδιο γραφείο όπου είχε υποστεί τον φερόμενο βιασμό.

Σύμφωνα με την υπουργό Λίντα Ρέινολντς, της προσφέρθηκε βοήθεια σε περίπτωση που επιθυμεί να κάνει καταγγελία στην αστυνομία, ψυχολογική υποστήριξη και η δυνατότητα μετάθεσης στο πολιτικό της γραφείο στο Περθ ή χρόνος να ξεκουραστεί στο σπίτι της.

Η Μπρίτανι Χίγκινς επέλεξε να μην κάνει καταγγελία στην αστυνομία, γιατί φοβόταν μην χάσει όπως λέει την δουλειά της. Ήταν και περίοδος εκλογών οπότε δεν ήθελε να δημιουργήσει προβλήματα στο κόμμα και δέχτηκε να πάρει μετάθεση στο Περθ.

Όμως όπως καταγγέλλει τώρα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το γεγονός ότι βιάστηκε μέσα στο κοινοβούλιο της Αυστραλίας, σε γραφείο υπουργού, από κυβερνητικό υπάλληλο και εκείνος απλά απομακρύνθηκε σιωπηλά. Θέτοντας θέμα αποσιώπησης των σεξουαλικών επιθέσεων μέσα στο κυβερνών κόμμα. Ειδικά σε περίοδο εκλογών όπως ήταν το 2019. Επισημαίνει δε το γεγονός ότι δεν της δόθηκε ποτέ το οπτικό υλικό από το βράδυ του φερόμενου βιασμού, που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του κοινοβουλίου. Ενώ το ζήτησε επανειλημμένα και το έχουν οι αστυνομικές αρχές.

Τώρα η Μπρίτανι Χίγκινς αποφάσισε να παραιτηθεί από την δουλειά της και να προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία του βιασμού στην αστυνομία. Την ενθαρρύνει το γεγονός ότι Αυστραλή της χρονιάς αναδείχθηκε η Grace Tame, η οποία είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από καθηγητή της όταν ήταν 15 χρονών. Πάλεψε το νομικό σύστημα της Τασμανίας, για το δικαίωμα του θύματος να καταγγέλλει επώνυμα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης.

«Είδα μια φωτογραφία της Grace Tame δίπλα στον Αυστραλό πρωθυπουργό και είπα δεν μπορεί να αφήνει να συμβαίνουν βιασμοί μέσα στο κοινοβούλιο».

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε πως δεν είχε ενημερωθεί σχετικά το 2019, αλλά τώρα που έμαθε για την καταγγελία της Brittany Higgins νιώθει την ανάγκη να της ζητήσει συγγνώμη.

«Αυτό (σ.σ το κοινοβούλιο) δεν πρέπει να είναι ένα περιβάλλον όπου μια νεαρή γυναίκα μπορεί να βρεθεί σε μια τόσο ευάλωτη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Morrison. «It’s not ok – Δεν είναι εντάξει».

Απευθυνόμενος στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ της γερουσιαστή Reynolds και της κ. Higgins στη σκηνή του φερόμενου βιασμού, ο κ. Morrison είπε: «Αυτό δεν έπρεπε να συμβεί και ζητώ συγγνώμη. Αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί.»

Σε πιο προσωπικό τόνο αποκάλυψε ότι μετά την χθεσινή συνέντευξη της Μπρίτανι Χίγκινς σε τηλεοπτική εκπομπή, μίλησε με τη σύζυγό του Τζένη για το θέμα.

«Μου είπε: «Πρέπει να το σκεφτείς πρώτα ως πατέρας. Τι θα ήθελες να συμβεί αν ήταν τα δικά μας κορίτσια;»

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την εφαρμογή δύο νέων διαδικασιών για την καλύτερη υποστήριξη των γυναικών που εργάζονται στην πολιτική και θέλουν να καταγγείλουν περιστατικά σεξουαλικής ή άλλης κακοποίησης.

 

Από το Blogger.