Τελειώνουν το Λιανεμπόριο Νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα: Μόνο με click away τα καταστήματα Δυστυχώς Η χούντα Μητσοτάκη τελειώνει τους Καταστηματάρχες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Τελειώνουν το Λιανεμπόριο Νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα: Μόνο με click away τα καταστήματα Δυστυχώς Η χούντα Μητσοτάκη τελειώνει τους Καταστηματάρχες

Τελειώνουν το Λιανεμπόριο Νέα πραγματικότητα για την Ελλάδα: Μόνο με click away τα καταστήματα  Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οικοδομεί Δικτατορία

Μία νέα πραγματικότητα ξημερώνει ξανά για τη χώρα μας, καθώς από σήμερα τα καταστήματα θα λειτουργούν (ξανά) μόνο με click away. 

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Παρασκευή ισχύουν από τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου και θα έχουν ισχύ μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου.

Το Σαββατοκύριακο τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 18:00, η οποία μας έδωσε δυστοπικές εικόνες με μία Αθήνα άδεια από τις 6 το απόγευμα. Ενώ σύμφωνα με τα νέα μέτρα αναστέλλεται η λειτουργία των Λυκείων.

Σε αυξημένη επιτήρηση τέθηκαν η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Χαλκίδα, η Πάτρα και ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης καθώς το ιικό τους φορτίο θεωρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένο και επικίνδυνο. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να παρθούν και εκεί επιπλέον μέτρα.

Γενικά, τα καταστήματα θα λειτουργούν πλέον μόνο με click away σε όλη την χώρα. Μεταξύ άλλων, θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους κομμωτήρια, κουρεία, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής, ΟΠΑΠ και ΚΤΕΟ. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7:00 έως τις 20:00 και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν όλα κλειστά, εκτός από τα καταστήματα τροφίμων, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7:00 μέχρι τις 17:00. Οι μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο μετά από τη γνωστή πλέον αποστολή SMS.

Η λειτουργία των λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο. Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, παραμένουν ανοιχτές όλες οι βαθμίδες σε όλη την χώρα, εκτός από τις «κόκκινες» περιοχές. Για τους δήμους και τις περιφερειακές ενότητες που βρίσκονται στο «κόκκινο» ισχύουν αλλά μέτρα.

Οι περιοχές αυτές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και σε κάθε μια εξ’ αυτών θα λειτουργεί διαφορετικά.

Αναλυτικότερα από σήμερα:

• Θα πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στις Δημοτικές Ενότητες Πατρέων, Χαλκιδέων και Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

• Δια ζώσης εκπαίδευση για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά και εξ αποστάσεως για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στις Δημοτικές Ενότητες Θήρας, Μυκόνου.

• Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα Λύκεια και τα Γυμνάσια με λυκειακές τάξεις στις περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λέσβου, στους δήμους Ανδραβίδας-Κυλλήνης στην Ηλεία, Ζακύνθου, Τεμπών, Πύδνας-Κολινδρού στην Πιερία, Ρεθύμνης, Διρφύων-Μεσσαπίων στην Ευβοία, Τανάγρας, Εορδαίας στην Κοζάνη, Θηβαίων και Σπάρτης.

• Επιπλέον, δια ζώσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν όλες οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων. Εξ’ αποστάσεως θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα Πανεπιστήμια, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, τα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, τα φροντιστήρια, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης.

Πληθαίνουν, όμως, και οι σχολικές μονάδες (έχουν ξεπεράσει τις 330) που βάζουν λουκέτο εξαιτίας κρουσμάτων σε μαθητές και καθηγητές. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως υποστήριξε την απόφαση να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία, δηλώνοντας «πως θα ήταν εγκληματικό να κλείσουν τα σχολεία για όλη την διάρκεια της πανδημίας… Προχωρούμε με πολύ προσεκτικά βήματα, μελετώντας σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και ακούγοντας με προσοχή τις εισηγήσεις των ειδικών. Κατά το διάστημα αναστολής της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων η διδασκαλία προχωρά μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ παρακολουθείται πολύ στενά η κάλυψη της ύλης».

Την πρόθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει περαιτέρω την πραγματική οικονομία εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως εξήγησε, εντός του 2020 η κυβέρνηση έδωσε στις επιχειρήσεις 5,5 δισ ευρώ μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών. «Τους επόμενους μήνες ο συνολικός λογαριασμός μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών θα ανέλθει στα 8,5 δισ. Θα ρίξουμε περίπου 3 δισ ευρώ τους πρώτους μήνες του έτους στην οικονομία» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η χρηματοδότηση θα γίνει προσεχώς. Το συνολικό κυβερνητικό πακέτο μέτρων στήριξης το 2020 ανήλθε στα 24 δισ, ενώ στο 2021 έχουν δοθεί 7,5 δισ.

Σήμερα, εξειδικεύονται από τον υπουργό Οικονομικών και τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για την εστίαση, τα οποία θα επεκταθούν και σε άλλους κλάδους.

Με βάση τα νέα εξειδικευμένα μέτρα:

• Καθόλου ενοίκιο δεν θα πληρώσουν για τον Μάρτιο επιχειρήσεις που είναι κλειστές.

• Θα επεκταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ.

• Θα ενισχυθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή με ακόμα 1,5 δισ. ευρώ.

Ακόμα, ξεκινάει το πρόγραμμα πάγιων δαπανών, καθώς και άλλα εργαλεία για την ενίσχυση της εστίασης.

Αλλαγές, όμως, υπάρχουν και για τις μετακινήσεις εκτός νομών. Θεσπίστηκε το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό και πιθανολογείται ότι είναι από τα τελευταία που θα αρθούν, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά. Εξαιρούνται όσοι μετακινούνται α) από και προς την εργασία τους, β) για λόγους υγείας, γ) για εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, δ) για μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

 Συνεχίζει να ισχύει κανονικά η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο 24ωρος περιορισμός κυκλοφορίας με χρήση SMS στο 13033 μόνο για έξι (6) λόγους, η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων, η απαγόρευση ιδιωτικών συναθροίσεων και επιβάλλεται η εργασία με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (εκ περιτροπής, τηλεργασία) σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

Από το Blogger.