Τι συμβαίνει με τον ΠΟΥ; Ξαφνικά αλλαγή στάσης: «Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την προέλευση του COVID-19» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Τι συμβαίνει με τον ΠΟΥ; Ξαφνικά αλλαγή στάσης: «Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την προέλευση του COVID-19»

Τι συμβαίνει με τον ΠΟΥ; Ξαφνικά αλλαγή στάσης: «Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την προέλευση του COVID-19»

Επιδεινώνονται οι άλλοτε «βελούδινες σχέσεις» του ΠΟΥ με την Κίνα. Όπως αναφέρεται τώρα το Πεκίνο αρνείται να δώσει στοιχεία στον ΠΟΥ για τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν  το πρώτο διάστημα εμφάνισης της επιδημίας.

Πρόκειται για  174 κρίσιμης σημασίας στοιχεία κρουσμάτων από την αρχική περίοδο εξάπλωσης της επιδημίας στην Ουχάν.

«Μας παρουσίασαν μια ή δύο περιπτώσεις, αλλά δεν πρόκειται το ίδιο με την πλήρη παρουσίαση όλων των στοιχείων, τα οποία είναι απαραίτητα για την επιδημιολογική έρευνα που διεξάγουμε», δήλωσε ο Dominic Dwyer Αυτραλός μικροβιολόγος ο οποίος ανήκει στην επιτροπή του ΠΟΥ που ερεύνησε πρόσφατα τα δεδομένα στην Κίνα, για το πώς ξεκίνησε ο ιός.

 

 

Και ενώ ο ΠΟΥ αρχικά ισχυριζόταν ότι έχει αποκλείσει κάθε πιθανότητα ο ιός COVID-19 να έχει ξεφύγει από το εργαστήριο της Ουχάν, τώρα ξαφνικά και σε μια αλλαγή στροφής, αναφέρει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, δηλαδή συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου ο ιός να είναι κατασκεύασμα εργαστηρίου.  

Ο επικεφαλής του επιστημονικού κλιμακίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επισκέφθηκε το κινεζικό επίκεντρο της πανδημίας, Πίτερ Μπεν Εμπάρεκ είχε αναφέρει  ότι η πιθανότητα αυτή είναι σχεδόν μηδενική και δεν θα ερευνηθεί... περαιτέρω.

Τώρα ο ΠΟΥ και μετά την άρνηση της Κίνας αναφέρει ότι οι  θεωρίες παραμένουν ακόμη ανοιχτές όσον αφορά την έρευνα για την προέλευση του ιού Covid-19, που προκαλεί την πανδημία δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, στη διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Οι επιστήμονες που συμμετείχαν στην αποστολή του ΠΟΥ στην Κίνα, αυτήν την εβδομάδα είπαν ότι δεν εξετάζουν πλέον αν ο ιός ξέφυγε από κάποιο εργαστήριο, μια υπόθεση που θεωρείται πολύ απίθανη. Οι ΗΠΑ ωστόσο ανέφεραν ότι θα εξετάσουν τα ευρήματα της αποστολής.

«Τέθηκαν κάποια ερωτήματα, για το αν έχουν αποκλειστεί κάποιες θεωρίες. Αφού μίλησα με ορισμένα μέλη της ομάδας, θέλω να επιβεβαιώσω ότι όλες οι υποθέσεις παραμένουν ανοιχτές και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση και μελέτη. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα», είπε ο Τέντρος.


 

Να σημειωθεί πως ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος  Ντόναλντ Τραμπ επέμενε πως ο ιός ήταν «κινεζικός» εννοώντας πως κατά κάποιο τρόπο είχε δημιουργηθεί στην Κίνα και είχε διαδοθεί από αυτή.



 

Από το Blogger.