«Πήρε φόρα» το Ισραήλ: Θέλει stealth μαχητικά F-35 και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-46 [pics] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

«Πήρε φόρα» το Ισραήλ: Θέλει stealth μαχητικά F-35 και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-46 [pics]

«Πήρε φόρα» το Ισραήλ: Θέλει stealth μαχητικά F-35 και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-46 [pics]

Το Ισραήλ «πήρε φόρα» και βάζει στόχο για μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των αεροπορικών του δυνάμεων, με την απόκτηση περισσότερων stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 αλλά και με αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού KC-46.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, «έπεσαν υπογραφές» στο Letter Of Acceptance για την απόκτηση αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού της Boeing τύπου KC-46, ενώ έκανε λόγο και για περαιτέρω εξοπλιστικά προγράμματα, με μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του, το ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι έχουν θα ξεκινήσουν διαδικασίες για την απόκτηση μιας τρίτης μοίρας stealth μαχητικών αεροσκαφών F-35, νέων ελικοπτέρων για την αντικατάσταση του στόλου CH-53 Yasur, αλλά και προηγμένων πυρομαχικών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε δαπάνη 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα 38 δισεκατομμύρια δολάρια της τρέχουσας συμφωνίας εξωτερικής στρατιωτικής χρηματοδότησης που έχουν οι ΗΠΑ με το Ισραήλ, που περιλαμβάνει τα προαναφερθέντα αεροσκάφη, αλλά και ελικόπτερα τύπου V-22 Osprey.

 

Από το Blogger.