Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η ΕΕ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζοντας παράνομα τα όσα κάνουμε στην Αν. Μεσόγειο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η ΕΕ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζοντας παράνομα τα όσα κάνουμε στην Αν. Μεσόγειο

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η ΕΕ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο χαρακτηρίζοντας παράνομα τα όσα κάνουμε στην Αν. Μεσόγειο

Άμεση ήταν η αντίδραση της Τουρκίας στην Κοινή Δήλωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. Αφού υποκριτικά χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση της πρόσφατης θετικής ατμόσφαιρας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Άγκυρα, κατόπιν απέρριψε τις επικρίσεις για τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με κατηγορίες… παραβίασης του διεθνούς δικαίου και φυσικά επίθεση κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Που να έλεγε και τίποτα φοβερό η ευρωπαϊκή δήλωση δηλαδή!

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως ελπίζει ότι «η αιρεσιμότητα στα βήματα τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την πρόθεση να κάνει και η αναβολή τους για την επόμενη ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής τον Ιούνιο δεν θα κάνουν να χαθεί η θετική δυναμική», ενώ κατηγορεί την ΕΕ ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο όταν χαρακτηρίζει παράνομες τις τουρκικές επιχειρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ μιλά ακόμα για «κοντόφθαλμους και μονόπλευρους ισχυρισμούς» κάποιων μελών της ΕΕ και προσθέτει: «Η ΕΕ, που αγνοεί τη μαξιμαλιστική στάση και τις μονόπλευρες προκλητικές δραστηριότητες Ελλάδας και Ελληνοκυπρίων, ή δεν μπορεί να τις εμποδίσει με το πνεύμα της αλληλεγγύης της ΕΕ, είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο για τη χώρα μας και την ‘ΤΔΒΚ’ να χαρακτηρίζονται παράνομες οι δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ΕΕ δεν έχει δικαιοδοσία στο θέμα αυτό».

Και σε ότι αφορά την Κύπρο, όμως, η Τουρκία κάνει εκ νέου επίθεση στην ΕΕ: «Οι δηλώσεις για την Κύπρο υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ελληνοκυπριακής πλευράς και δεν συμβάλλουν σε πιθανή συμφιλίωση. Το γεγονός ότι η δήλωση δεν αναφέρεται ξανά στους Τουρκοκύπριους και τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά τους, δείχνει ότι η μεροληπτική και προκατειλημμένη στάση της ΕΕ στο Κυπριακό συνεχίζεται».

Και καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Τα θετικά βήματα που θα λάβει η ΕΕ προς τα κοινά μας συμφέροντα, θα αντιμετωπιστούν με θετικά βήματα από την Τουρκία».



 

Από το Blogger.