Πωλείται αρχαιολογικός χώρος στην Αλικαρνασσό της Καρίας, από τον σημερινό του ιδιοκτήτη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Πωλείται αρχαιολογικός χώρος στην Αλικαρνασσό της Καρίας, από τον σημερινό του ιδιοκτήτη

Πωλείται αρχαιολογικός χώρος στην Αλικαρνασσό της Καρίας, από τον σημερινό του ιδιοκτήτη

Ενώ έχουν γίνει πρόσφατα συζητήσεις για την πώληση ιστορικών εκκλησιών, ήλθε στην επιφάνεια το θέμα της πώλησης του αρχιολογικού χώρου μιας πόλης της 2ης χιλιετίας προ Χριστού, στην περιοχή της Αλικαρνασσού της Καρίας.

Πρόκειται για την πώληση 170 στρεμμάτων γης, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος της Αρχαίας Πόλης Πίτασσα ή Πέδασσα.

Οι ιδιοκτήτες της γης που συμπεριλαμβάνει και μέρος της αρχαίας πόλης πρόσφεραν το μέρος προς πώληση για 35 εκατομμύρια λίρες.

Η γη είναι γνωστή ως ο οικισμός των 3.000 ετών του Πολιτισμού των Λελέγων. Στην αρχαία πόλη υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ερείπια.

Για το οικόπεδο στην αρχαία πόλη που προσφέρεται προς πώληση σε μια πύλη ακινήτων, αναφέρονται τα εξής:

“Υπάρχει ένα πέτρινο σπίτι στο Konacık Pedasa της Αλικαρνασσού, εντός έκτασης 170 στρεμμάτων. Το εσωτερικό του σπιτιού είναι καθαρό, κατάλληλο για διαβίωση, και διαθέτει ηλιακή ενέργεια. Στο κτηματολόγιο αναφέρεται ως ελαιώνας και ως αρχαιολογική η περιοχή πρώτου βαθμού”.

Ο Επικεφαλής του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Μούγλων και Επικεφαλής Ανασκαφής Αρχαίας Πόλης Πεδάσσας Prof. Dr. Adnan Diler  είναι επικεφαλής των ανασκαφών που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο, όπου βρίσκονται και ερείπια του ναού της Αθηνάς”.

:

 

Από το Blogger.