Χαλάει ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες -Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Χαλάει ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα: Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες -Ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

halaei-o-kairos-tin-kathara-deytera

Μεταβολή του καιρού με βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπει η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Καθαρά Δευτέρα.


Έτσι, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Από το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας τα φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Βροχές και καταιγίδες το σκηνικό του καιρού την Καθαρά Δευτέρα
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιλαμβάνονται και στο σκηνικό του καιρού και σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo. Συγκεκριμένα, έντονα θα είναι τα καιρικά φαινόμενα κατά τόπους, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά έως τα 900 μέτρα, περίπου, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι δυτικών διευθύνσεων θα πνέουν κυρίως στις θάλασσες, αλλά και κατά τόπους σε ηπειρωτικά τμήματα. Υψηλός θα είναι επίσης ο κυματισμός στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στον Κορινθιακό Κόλπο.

Από το Blogger.