Συνωστισμός από F-18 και F-15 στον αέρα της Σούδας - ΦΩΤΟ - BINTEO - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Συνωστισμός από F-18 και F-15 στον αέρα της Σούδας - ΦΩΤΟ - BINTEO

Συνωστισμός από F-18 και F-15 στον αέρα της Σούδας - ΦΩΤΟ - BINTEO

Από τη μία το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ USS DWIGHT D. EISENHOWER που βρίσκεται στη Μεσόγειο με την ομάδα κρούσης του 6ου Στόλου, από το οποίο απονηώνονται τα μαχητικά F-18 και από την άλλη 6 μαχητικά F-15 της Σαουδικής Αραβίας, που έχουν προσγειωθεί στην Σούδα.

Στον αέρα της Κρήτης έχει δημιουργηθεί ένας συνασπισμός ιπτάμενων μαχητικών με τα «γαλάζια φτερά» της Πολεμικής Αεροπορίας να βρίσκονται στην προμετωπίδα των ασκήσεων.

Χθες ολοκληρώθηκε η άφιξη στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Σούδας προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE - RSAF), στα οποία συμπεριλαμβάνονται έξι αεροσκάφη F-15C, προκειμένου να συνεκπαιδευθούν με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Την άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών της RSAF στην αεροπορική βάση της Σούδας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Δρ. Saad Alammar.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνουν οι Σαουδάραβες σε αυτή την συνεργασία είναι το βίντεο που ανήρτησαν λίγες ώρες μετά στο επίσημο κανάλι τους, στο YouTube από την άφιξη στην Σούδα.

Από το Blogger.