Οι φοιτητές παίρνουν τη ζωή τους πίσω: Λένε «όχι» στο lockdown και κάνουν «δια ζώσης» διάλεξη στο γρασίδι του ΑΠΘ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Οι φοιτητές παίρνουν τη ζωή τους πίσω: Λένε «όχι» στο lockdown και κάνουν «δια ζώσης» διάλεξη στο γρασίδι του ΑΠΘ

Οι φοιτητές παίρνουν τη ζωή τους πίσω: Λένε «όχι» στο lockdown και κάνουν «δια ζώσης» διάλεξη στο γρασίδι του ΑΠΘ

Πίσω παίρνουν τις ζωές τους οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν παραμείνει εδώ και έναν περίπου χρόνο (με εξαίρεση ένα διάστημα ενδιάμεσα) εκτός αιθουσών. 

Φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν δια ζώσης διάλεξη στα γρασίδια της Φιλοσοφικής στέλνοντας το μήνυμα πως «το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές».

Οι φοιτητές αψήφησαν τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και πραγματοποίησαν δια ζώσης διάλεξη υπό την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο campus.

Η διάλεξη από δικηγόρο και υποψήφιο διδάκτορα της Νομικής στο Ποινικό Δίκαιο είχε θέμα «Εισαγωγή στο Ποινικό Δίκαιο & στη Θεωρία της Ποινής» και, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, μέσω της διάλεξης «στείλαμε το μήνυμα πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τις ανάγκες τους» και το μήνυμα «να γίνουμε φοιτητές ξανά».

Παράλληλα, οι φοιτητές κατήγγειλαν την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου, δίπλα στα γρασίδια φιλοσοφικής όπου διεξαγόταν η διάλεξη. «Τους κάναμε ξεκάθαρο: δεν έχουν θέση στις σχολές μας!» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτουν:

«Η πολύμορφη δραστηριότητα, η ζωντανή παρουσία των φοιτητών είναι που μπορεί να εμποδίσει στη πράξη την εφαρμογή του νέου απαράδεκτου νόμου Κεραμεως - Χρυσοχοΐδη, είναι αυτή που απαντάει στη καταστολή. Συνεχίζουμε τη πλούσια δραστηριότητα των συλλόγων! Επιστρέφουμε στα πανεπιστήμια μας».

Να σημειωθεί πως η διάλεξη διοργανώθηκε μετά από σχετική απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής.

 

 

Από το Blogger.