Lockdown: Ανοίγουν τη Δευτέρα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, αρχαιολογικοί χώροι και πάρκα – Πώς θα πηγαίνουμε σε αυτά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 21 Μαρτίου 2021

Lockdown: Ανοίγουν τη Δευτέρα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, αρχαιολογικοί χώροι και πάρκα – Πώς θα πηγαίνουμε σε αυτά

Lockdown: Ανοίγουν τη Δευτέρα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, αρχαιολογικοί χώροι και πάρκα – Πώς θα πηγαίνουμε σε αυτά

Κομμωτήρια, νυχάδικα, κέντρα αισθητικής, αρχαιολογικούς χώρους και πάρκα  θα μπορούν από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου να επισκέπτονται οι πολίτες.

Τα κομμωτήρια ανοίγουν τη Δευτέρα και η επίσκεψη σε αυτά θα γίνεται όπως και πριν με ραντεβού. Σε διευκρινίσεις για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου» προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνοντας ότι επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6.

Όπως αναφέρει το υπουργείο: «Από Δευτέρα 22/3 στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες των κομμωτηρίων & περιποίησης άκρων. Επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού, με βεβαίωση τύπου Β ή αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6».

Η  επίσκεψη στα κομμωτήρια θα γίνεται αυστηρά με ραντεβού και τα γνωστά μέτρα προστασίας, καθώς και φυσικά με υποχρεωτική χρήση μάσκας και για να πάμε σε αυτά θα στέλνουμε SMS 2 στο 13033.

Επίσης από το πρωί της Δευτέρας θα ανοίξουν και πάλι για το κοινό οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι όπως η Ακρόπολη Αθηνών, η Αρχαία Αγορά, το Ολυμπίειο, ο Κεραμεικός, η Βιβλιοθήκη του Αδριανού, το Σούνιο, η Αρχαία Ελευσίνα, η Ολυμπία, η Μεσσήνη, οι Αιγές, η Πέλλα, η Ελεύθερνα, η Αμφίπολη, η Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, το Ασκληπιείο Επιδαύρου, τα Άβδηρα, η Νικόπολη, η Αρχαία Νεμέα.

Εκεί θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον 3 άτομα χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα. Για την παρουσία τους εκεί οι πολίτες θα πρέπει να έχουν αποστείλει με sms στο 13033 τον κωδικό «6», είτε να έχουν μαζί τους βεβαίωση τύπου Β όπου θα έχει επιλεγεί ο κωδικός «6». Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Παράλληλα από το πρωί της Δευτέρας ανοίγουν και πάλι τα δημόσια πάρκα και οι παιδικές χαρές με επίσκεψη έως τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες. Σημειώνεται πως και για την επίσκεψη σε αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιείται ο κωδικός «6» και η μετακίνηση να γίνεται είτε με τα πόδια είτε με το ποδήλατο.

 

Από το Blogger.