Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Πορεία φοιτητών για το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν αυτήν την ώρα φοιτητές οι οποίοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Παιδείας που φέρνει μία σειρά αλλαγών για τα πανεπιστήμια και την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα τονίζουν παράλληλα ότι «η καταστολή δεν θα περάσει – ποτέ ξανά ΜΑΤ στις σχολές», με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ.

Οι διαδηλωτές παράλληλα ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας τους για να μπορέσουν να επιστρέψουν στις σχολές τους με ασφάλεια. Ανάμεσα στα αιτήματά τους, είναι η παραίτηση του Πρύτανη ΑΠΘ και η αθώωση των 31 συλληφθέντων.

Η πορεία ξεκίνησε από την πρυτανεία του ΑΠΘ όπου νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση, αυτή την ώρα έφτασε στο Άγαλμα Βενιζέλου και μετά από ολιγόλεπτη στάση θα συνεχίσει σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στο σημείο του αγάλματος του Βενιζέλου, πριν συνεχίσει η πορεία, πραγματοποιήθηκε μουσικό δρώμενο από φοιτητές του τμήματος Μουσικής επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ και φοιτητές του τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ.

Δείτε το βίντεο:


 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια