Καιρός: Με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Πάσχα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Καιρός: Με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Πάσχα

Καιρός: Με αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Πάσχα

Υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Πάσχα, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ .

Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν άλλωστε όλες τις ημέρες της Μ. Εβδομάδας έως το Πάσχα.

Ανεβαίνει καθημερινά η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, με το φετινό Πάσχα να θυμίζει περισσότερο καλοκαίρι, παρά άνοιξη.
Η αέρια μάζα από την Αφρική εκτός από την άνοδο της θερμοκρασίας, θα φέρει και σκόνη και μάλιστα σε μεγάλες συγκεντρώσεις, κάνοντας την ατμόσφαιρα σε συνδυασμό και με την αραιή συννεφιά, σχετικά θολή. Δεν θα είναι το Πάσχα ηλιόλουστο, θα είναι όμως ιδιαίτερα θερμό.

Πιο αναλυτικά την Μ. Πέμπτη προβλέπεται αραιή συννεφιά σε όλη τη χώρα η οποία κατά διαστήματα θα πυκνώνει κυρίως στα κεντρικά και νότια. Δεν αποκλείεται μάλιστα το μεσημέρι να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά στο νότιο Ιόνιο, στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και στις Κυκλάδες, σε περιοχές δηλαδή όπου θα επικρατεί πυκνή συννεφιά, εμπλουτισμένη με μεγάλες ποσότητες υγρασίας.

Μικρής διάρκειας βροχές θα σημειωθούν και στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι, σε τοπικό επίπεδο. Άρα η Μ. Πέμπτη θα είναι μια μέρα με αραιές νεφώσεις, σκόνη από την Αφρική και λίγες περιορισμένες βροχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε άνοδο, θα φτάσει τους 26°C στα βόρεια, 27-29°C κατά μέσο όρο στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, πιθανόν και 30 στο θεσσαλικό κάμπο, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται στην Κρήτη, με 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί 3-5 και στο κρητικό Πέλαγος 6 μποφόρ.

Στην Αττική το πρωί και το απόγευμα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν πάνω από το λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία από 17-26°C με νοτιάδες 2-4 μποφόρ

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά, κατά τόπους πιο πυκνή μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 13-24 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό νοτιοανατολικοί 2-4 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , η Μ.Παρασκευή θα κυλήσει με αραιή συννεφιά και θερμοκρασίες που θα θυμίζουν καλοκαίρι στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα δούμε λοιπόν τις μέγιστες τιμές αργά το μεσημέρι στους 28°C στα βόρεια, 30-32°C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 33 βαθμούς Κελσίου στην Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι και σε ήπιες εντάσεις 2-4 μποφόρ, στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ.

Κλείνοντας, και το Μ. Σάββατο αναμένεται αραιή συννεφιά που κατά διαστήματα θα πυκνώνει. Στα πελάγη ο νοτιάς δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, αφού δεν θα ξεπεράσει τα 3-4 μποφόρ.

Θερμοκρασιακά θα φτάσουμε στην κορύφωση της θερμής εισβολής το σαββατοκύριακο, με θερμοκρασίες που το Μ. Σάββατο θα πλησιάσουν αργά το μεσημέρι τους 30-33 βαθμούς Κελσίου. Και το Πάσχα όμως θα το γιορτάσουμε με ζέστη και με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 34-35°C στα ανατολικά και νότια της χώρας.

 

Από το Blogger.