Kalibr: Ρωσική φρεγάτα γλίτωσε τα χειρότερα από την «εκτόξευση» του πυραύλου [vid] - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Kalibr: Ρωσική φρεγάτα γλίτωσε τα χειρότερα από την «εκτόξευση» του πυραύλου [vid]

Kalibr: Ρωσική φρεγάτα γλίτωσε τα χειρότερα από την «εκτόξευση» του πυραύλου [vid]

Παραλίγο να μετατραπεί σε πολύνεκρη τραγωδία, η προσπάθεια εκτόξευσης πυραύλου τύπου Kalibr – NK από την αναβαθμισμένη φρεγάτα Marshal Shaposhnikov, στο πλαίσιο δοκιμών, έπειτα από τον πρόσφατο εκσυγχρονισμό του πολεμικού πλοίου του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες και στιγμιότυπα που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, η ρωσική φρεγάτα προχώρησε στην εκτόξευση του πυραύλου, ο οποίος λίγα δευτερόλεπτα μετά την απογείωση του, αντιμετώπισε λειτουργικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα να χάσει την προγραμματισμένη κατεύθυνσή του.

Το βλήμα διέγραψε μια αλλοπρόσαλλη πορεία και κατέπεσε στη θάλασσα, σε πολύ κοντινή απόσταση από το «Marshal Shaposhnikov», με αίσιο τέλος για το πλοίο και το πλήρωμά του, που γλύτωσε από τα χειρότερα, κάτι που αποδεικνύεται και από τα πλάνα. Δείτε σχετικά:

 

 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ρωσική φρεγάτα, υποβλήθηκε πριν από λίγο καιρό σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, κατά το οποίο το «Marshal Shaposhnikov»  μετατράπηκε σε φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων, ικανή να εκτελέσει ένα ευρύ φάσμα αποστολών και επιχειρήσεων.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η φρεγάτα εξοπλίστηκε επίσης με τα πιο προηγμένα πυραυλικά συστήματα Kalibr  -NK και Uran, αυξάνοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό τη δύναμη πυρός της.  Συνολικά διαθέτει δύο ευέλικτους εκτοξευτές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για 16 πυραύλους cruise Kalibr – NK, Oniks  καθώς επίσης και τους υπερηχτικούς πυραύλους Tsirkon.

Από το Blogger.