Προσοχή σκληρές εικόνες! Διέρρευσαν φωτογραφίες πτωμάτων Αρμενίων στρατιωτών από τον πόλεμο του Αρτσάχ – Έξαλλοι οι συγγενείς – Είχαν τις σορούς σε νεκροτομείο για 6 μήνες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Προσοχή σκληρές εικόνες! Διέρρευσαν φωτογραφίες πτωμάτων Αρμενίων στρατιωτών από τον πόλεμο του Αρτσάχ – Έξαλλοι οι συγγενείς – Είχαν τις σορούς σε νεκροτομείο για 6 μήνες

Προσοχή σκληρές εικόνες! Διέρρευσαν φωτογραφίες πτωμάτων Αρμενίων στρατιωτών από τον πόλεμο του Αρτσάχ – Έξαλλοι οι συγγενείς – Είχαν τις σορούς σε νεκροτομείο για 6 μήνες

Αρμενία: Φωτογραφίες που απεικονίζουν σορούς Αρμενίων στρατωτών που αποθηκεύτηκαν ακατάλληλα σε νεκροτομείο, παρά το γεγονός, ότι ο πόλεμος των 44 ημέρων έχει τερματιστεί από τις 9 Νοεμβρίου, όποτε η ηττημένη Αρμενία υπέγραψε συνθηκολόγηση με το Αζερμπαϊτζάν, διέρρευσαν στο διαδίκτυο.

Οι φωτογραφίες διέρρευσαν στις 31 Μαΐου στο διαδίκτυο και στην Αρμενία έγινε μεγάλος θόρυβος. Οι σοροί ανήκουν σε Αρμένιους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο Αρτσάχ. Βρίσκονται στο νεκροτομείο του Αμπογιάν πάνω από 6 μήνες. Οι φωτογραφίες έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από γονείς και συγγενείς των αγνοουμένων, οι οποίοι μπλόκαραν σε διαδήλωση την οδό Χερατσί στο Ερεβάν.

Όπως δήλωσε το Υπουργείο Υγείας στην Αρμενία, οι σοροί στο Ιατροδικαστικό Κέντρο στο υποκατάστημα Abovyan ήταν προσωρινά αποθηκευμένα στο υπόγειο με θερμομονωτικούς τοίχους και οι συγγενείς εξέφρασαν την επιθυμία να μεταφέρουν τις σορούς σε άλλο μέρος. Παρά το γεγονός ότι η μετακίνηση των νεκρών δεν είναι σκόπιμη, οι τρέχουσες συνθήκες αποθήκευσης πληρούν τις επαγγελματικές απαιτήσεις, ωστόσο, αποφασίστηκε να ικανοποιηθούν τις επιθυμίες των γονέων και να μεταφερθούν στο τμήμα ψύξης ενός άλλου ιατροδικαστικού κέντρου, αποφεύγοντας επιπλέον τριβές με τους συγγενείς.

Το Υπουργείο Υγείας ανέφερε για άλλη μια φορά ότι οι σοροί έχουν αναγνωριστεί σωστά και περιμένουν τους συγγενείς να τα πάρουν για ταφή.

Το Υπουργείο Υγείας προέβη στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, προκειμένου να μην αναπτυχθούν ιστορίες συνωμοσίας περί μεγαλύτερου αριθμού πεσόντων στρατιωτών.



Από το Blogger.