Έρχονται πολύ άσχημες εξελίξεις στην Κύπρο: Εκλιπαρεί παρέμβαση ΗΠΑ ο μοιραίος Ν. Αναστασιάδης! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

Έρχονται πολύ άσχημες εξελίξεις στην Κύπρο: Εκλιπαρεί παρέμβαση ΗΠΑ ο μοιραίος Ν. Αναστασιάδης!

Έρχονται πολύ άσχημες εξελίξεις στην Κύπρο: Εκλιπαρεί παρέμβαση ΗΠΑ ο μοιραίος Ν. Αναστασιάδης!

Αντιμέτωπος με τις καταστροφικές επιλογές τόσο της κυβέρνησης του όσο και όλων των υπολοίπων – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-κυπριακών κυβερνήσεων είναι ο μοιραίος πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης.

Πληροφορίες που έχουν συλλεγεί δείχνουν πως ο Ερντογάν θα προχωρήσει σε κλιμάκωση που δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα τολμήσει να πράξει.

Φυσικά οι τουρκικές κινήσεις είναι απόρροια των διαχρονικών κινήσεων μη εξοπλισμού της Κύπρου, τον αφοπλισμό της Εθνικής Φρουράς, τη μη απόκτηση Ναυτικού, Αεροπορίας κτλ.

Τη στιγμή μάλιστα που οι Τούρκοι δημιουργούν συνεχώς νέες βάσεις στα Κατεχόμενα και μετασταθμεύουν δυνάμεις η Εθνική Φρουρά ουδέποτε ενισχύθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα η “ψαλίδα” να ανοίξει.

Τώρα λοιπόν ο Ν. Αναστασιάδης αλλά και οι  ελληνικές κυβερνήσεις διαπιστώνουν πως η διαχρονική τους στρατηγική για… “επίλυση” του Κυπριακού πηγαίνει στον κάλαθο της Ιστορίας. Η “ψαλίδα” Τουρκίας-Κύπρου έχει ανοίξει στο κυπριακό θέατρο επιχειρήσεων και ο Ερντογάν ζητά τα πάντα όλα.

Κυπριακές πηγές: Έρχονται πολύ άσχημες εξελίξεις στην Κύπρο

Πολύ άσχημες εξελίξεις έρχονται στην Κύπρο σύμφωνα με πληροφορίες που λαμβάνει η κυπριακή κυβέρνηση. Όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως ο Ερντογάν θα κλιμακώσει απαιτώντας:

Είτε η ελληνοκυπριακή πλευρά να αποδεχθεί την κυριαρχική ισότητα και μάλιστα πριν από την όποια διαπραγμάτευση είτε η Άγκυρα θα προχωρήσει στην επιβολή νέων τετελεσμένων, παραπέμποντας σε Αμμόχωστο-φυσικό αέριο και δύο κράτη.

Μάλιστα ο Ερντογάν φαίνεται αποφασισμένος να φτάσει το πράγμα στα άκρα προκειμένου να πάρει αυτά που θέλει.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμη και ναυτικό αποκλεισμό του νησιού ώστε να αποτραπεί η έναρξη των γεωτρήσεων που έχουν αποφασίσει οι εταιρείες Exxon Mobil, Total-Eni. Δεν αποκλείονται ακόμη και χερσαίες προκλήσεις στην Πράσινη Γραμμή.

Η Άγκυρα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα αντιδράσει στην επανέναρξη του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχωρώντας σε νέα τετελεσμένα στη θάλασσα.

Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, σε αυτή τη φάση, τα τουρκικά έργα αφορούν χώρους «κοινής χρήσης» ενώ ένα σενάριο είναι ο καθορισμός μιας περιοχής ως πιλοτικής για να καλέσουν τους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες να προσφύγουν στη λεγόμενη επιτροπή αποζημιώσεων. Στα πλαίσια αυτά θα εξεταστεί, όπως θα αναφερθεί και το θέμα της αποκατάστασης.

Δραματική επιστολή Αναστασιάδη σε Μπάιντεν

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Κύπρου έκανε μία κίνηση απελπισίας τις προηγούμενες ημέρες γράφοντας σε δραματικό τόνο επιστολή προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ν. Αναστασιάδης ζητά προεδρική παρέμβαση στον Ερντογάν ειδικά για την Αμμόχωστο.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως η επιτολή είναι γραμμένη σε απελπιστικό και δραματικό ύφος.

Αμερικανοί Βουλευτές: Aνάληψη δράσεων για τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια

Στο πλαίσιο αυτό, διακομματική ομάδα Αμερικανών βουλευτών, με πρωτοβουλία της βουλευτού Νικόλ Μαλλιωτάκη ζητά την άμεση ανάληψη δράσεων από την Αμερικανίδα Μόνιμη Αντιπρόσωπο στα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει μέτρα σχετικά με το «επιθετικό, παράνομο και μονομερές» άνοιγμα των Βαρωσίων από την Τουρκία.

Ειδικότερα, η βουλευτής Νέα Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη ηγούμενη διακομματικής ομάδας βουλευτών απέστειλε επιστολή στην Πρέσβειρα των ΗΠΑ στα ΗΕ, Λίντα Τόμας Γρκίνφιλντ για να καλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει άμεση δράση κατά της Τουρκίας για το «επιθετικό, παράνομο και μονομερές άνοιγμα» των Βαρωσίων.

Στην επιστολή γίνεται αφορά στην απρόκλητη εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο και εκφράζεται ανησυχία για στις παράνομες τουρκικές ενέργειας για άνοιγμα των Βαρωσίων κατά παράβαση σειράς ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Ως Πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, είναι επιβεβλημένο να δράσετε σε συντονισμό με τους συναδέλφους σας στο Συμβούλιο Ασφαλείας και την Γενική Συνέλευση για να υλοποιηθούν οι δεδηλωμένες πολιτικές των ΗΕ και να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη απειλή της Τουρκίας, διασφαλίζοντας την τελική επιστροφή των Βαρωσίων στους Ε/κ ιδιοκτήτες και κατοίκους», αναφέρεται στην επιστολή η οποία υπογράφεται από τους βουλευτές Μαλλιωτάκης, Μαλόνι, Μπιλιράκης, Φιτζπάτρικ, Τίτους, Παπάς, Τσιτσιλίνε, Γουόλτζ, Σαρμπάνης, Παλόουν, Μαγκκάβερν και Λιντς.

«Με δεδομένη την μακρά στήριξή σας σε κοινότητες προσφύγων σε όλο τον κόσμο, είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσετε τη θέση σας στα ΗΕ για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των Ε/κ κατοίκων των Βαρωσίων».

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο με πρωτοβουλία της κ. Μαλλιωτάκη κατατέθηκε δικομματικό ψήφισμα καλώντας την διακυβέρνηση Τζο Μπάιντεν να καταδικάσει την παράνομη τουρκική κατοχή και ενθαρρύνοντας την αμερικανική κυβέρνηση να θέσει την επανένωση της Κύπρου ανάμεσα στις προτεραιότητες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

 

Από το Blogger.