Λευκορωσία Ο “κακός” Λουκασένκο έστειλε πίσω στο Ιράκ 370 Ιρακινούς – Ο “καλός” Ερντογάν μας στέλνει χιλιάδες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

Λευκορωσία Ο “κακός” Λουκασένκο έστειλε πίσω στο Ιράκ 370 Ιρακινούς – Ο “καλός” Ερντογάν μας στέλνει χιλιάδες

Λευκορωσία Ο “κακός” Λουκασένκο έστειλε πίσω στο Ιράκ 370 Ιρακινούς – Ο “καλός” Ερντογάν μας στέλνει χιλιάδες

Η Λευκορωσία «επέστρεψε» 370 Ιρακινούς παράτυπους μετανάστες στη χώρα τους
Το Ιράκ επαναπάτρισε από τη Λευκορωσία 370 μετανάστες εγκλωβισμένους στα σύνορα με τη Λιθουανία, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο σε σχέση με το θέμα αυτό που προκαλεί ένταση στις σχέσεις μεταξύ του Μινσκ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την περασμένη εβδομάδα, η Βαγδάτη είχε ανακοινώσει την “προσωρινή” αναστολή των πτήσεών της με το Μινσκ. Η ιρακινή κυβέρνηση είχε τονίσει τότε τους “κινδύνους” που αντιμετωπίζουν οι Ιρακινοί, οι οποίοι πέφτουν στην “παγίδα” των δικτύων διακινητών που τους υπόσχονται ότι θα πάνε –παράνομα– στη Λιθουανία από τη Λευκορωσία.

Η Λιθουανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι Βρυξέλλες κατηγορούν τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντρ Λουκασένκο ότι οργάνωσε «εισβολή» μεταναστών στην χώρα, κυρίως Ιρακινών, σε αντίποινα για τις κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν λόγω της πολιτικής καταστολής στη Λευκορωσία.

Σύμφωνα με τον ‘Αχμεντ αλ-Σάχαφ, εκπρόσωπο της ιρακινής διπλωματίας, ένα αεροπλάνο έφθασε το βράδυ της Τρίτης στη Βαγδάτη από το Μινσκ “με 240 Ιρακινούς πολίτες, ενώ ήδη 130 Ιρακινοί είχαν επιστρέψει τη Δευτέρα.

Η Βαγδάτη σκοπεύει να οργανώσει επιπλέον πτήσεις για να επαναπατρίσει τους Ιρακινούς που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα με τη Λιθουανία, “των οποίων ο αριθμός δεν μπορεί να καθοριστεί με ακρίβεια γιατί τα σύνορα εκτείνονται σε πολύ μεγάλο μήκος”, υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Ναυτεμπορική
 

Από το Blogger.