Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στις τάξεις

Τα σχολεία ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και προϋποθέσεις για την είσοδο μαθητών και εκπαιδευτικών, στις σχολικές μονάδες.
Στις 13 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία για να υποδεχθούν μαθητές και καθηγητές για τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τετάρτη (11/08), το Υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες θα γίνει με βάση συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και προϋποθέσεις, όπως είναι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, οι βεβαιώσεις νόσησης και τα αρνητικά αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων.

Οι προϋποθέσεις επιστροφής στο σχολείο

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν στις 13 Σεπτεμβρίου κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και της επικράτησης στη χώρα μας, της άκρως μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.
 
 
Όπως αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με:
πιστοποιητικό εμβολιασμού,
ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορονοϊό (τελευταίου εξαμήνου),
ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.
Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
 
 
Αντίστοιχα και οι μαθητές, για να εισέλθουν στις σχολικές μονάδες θα πρέπει να διαθέτουν επίσης πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.
Καταλήγοντας, το Υπουργείο Παιδείας παροτρύνει τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν εμβολιαστεί, «να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτή την ασπίδα προστασίας από τον κορονοϊό, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς».
Τα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, θα ανακοινωθούν με λεπτομέρειες πιο κοντά προς την ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, πάντα λαμβάνοντας υπόψιν τις συστάσεις της Επιτροπής των Ειδικών.

 

Από το Blogger.