Αφγανιστάν: "Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ ετοιμάζεται να καταστρέψει ευαίσθητα έγγραφα" - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Αφγανιστάν: "Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ ετοιμάζεται να καταστρέψει ευαίσθητα έγγραφα"

Αφγανιστάν: "Η αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ ετοιμάζεται να καταστρέψει ευαίσθητα έγγραφα"

Οι Ταλιμπάν ελέγχουν πλέον την δεύτερη και τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν και κινούνται πλέον προς την πρωτεύουσα, Καμπούλ, καθώς οι αφγανικές κυβερνητικές δυνάμεις δεν μπορούν να τους συγκρατήσουν.
Καθώς οι δυνάμεις των Ταλιμπάν* συνεχίζουν την ασταμάτητη προέλασή τους στο Αφγανιστάν, φαίνεται πως το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας στην Καμπούλ προετοιμάζεται για το χειρότερο, καθώς οι αντάρτες σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik βρίσκονται μόλις 50 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα.
Ο δημοσιογράφος του «NPR National Desk», Τομ Μπάουμαν σε ανάρτησή του στο Twitter κατήγγειλε ότι η κατάσταση στην αμερικανική πρεσβεία «είναι πολύ πιο τρομερή από αυτά που ισχυρίζεται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

 

«Η ηλεκτρονική αλληλογραφία έχει σταματήσει. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι μαζεύουν τα πράγματά τους και ένας πολύ μικρός αριθμός θα κατευθυνθεί σε άλλη τοποθεσία» πρόσθεσε. «Το προσωπικό ετοιμάζεται να καταστρέψει ευαίσθητα έγγραφα, υπολογιστές και τηλέφωνα».


 

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που απάντησαν στο tweet του Μπάουμαν συνέκριναν την κατάσταση με τις «τελευταίες ημέρες του πολέμου του Βιετνάμ» και την πτώση της Σαϊγκόν.


Από το Blogger.