Υποκρισία των Βρυξελλών; Σιωπούν στην ΕΕ για τις “απωθήσεις” της Λιθουανίας, ενώ κατηγορούν την Ελλάδα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Υποκρισία των Βρυξελλών; Σιωπούν στην ΕΕ για τις “απωθήσεις” της Λιθουανίας, ενώ κατηγορούν την Ελλάδα

 

Υποκρισία των Βρυξελλών; Σιωπούν στην ΕΕ για τις “απωθήσεις” της Λιθουανίας, ενώ κατηγορούν την Ελλάδα

Κατηγορούν την Ελλάδα, κάνουν τα στραβά μάτια στη Λιθουανία

Μεταναστευτική κρίση -λέμε τώρα- αντιμετωπίζει η Λιθουανία αφού σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας συνολικά 4.000 μετανάστες έχουν εισέλθει στο έδαφος της βαλτικής χώρας από την Λευκορωσία τους τελευταίους 7 μήνες. Μάλιστα, αεροπορική εταιρεία του Ιράκ ξεκίνησε τρία δρομολόγια την εβδομάδα με προορισμό το Μινσκ τα οποία είναι πάντοτε γεμάτα με επιβάτες.

  • Για την αντιμετώπιση των ροών η κυβέρνηση της Λιθουανίας σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Λευκορωσία ο οποίος εκτιμάται ότι θα κοστίσει 100 εκατ. ευρώ ακολουθώντας το παράδειγμα της Ελλάδας. Επιπλέον η κυβέρνηση της χώρας έχει ξεκινήσει την εφαρμογή δυο πολιτικών αποτροπής της λαθρομετανάστευσης.

Η πρώτη περιλαμβάνει την απώθηση και απέλαση αυτών που εισέρχονται παράνομα στη χώρα και οι οποίοι δεν έχουν ζητήσει επίσημα άσυλο στα Προξενεία της χώρας στο εξωτερικό και στα επίσημα σημεία εισόδου της χώρας.

Η δεύτερη πολιτική περιλαμβάνει την χορήγηση ενός χρηματικού ποσού και ενός εισιτηρίου επιστροφής σε όσους έχουν εισέλθει παράνομα στην Λιθουανία, ενώ έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου οι οποίες σε μεγάλο ποσοστό απορρίπτονται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιρακινή αεροπορική εταιρεία έχει αυξήσει τους τελευταίους μήνες τις πτήσεις της από τρις πόλεις της αραβικής χώρας προς το Μινσκ της Λευκορωσίας μεταφέροντας χιλιάδες Ιρακινούς και όχι μόνο στη Λευκορωσία, ενώ πολλοί λαθρομετανάστες ταξιδεύουν στο Μινσκ και από την Κωνσταντινούπολη. Τα άτομα αυτά κινούνται προς τα σύνορα με την Λιθουανία και 4.000 εξ αυτών κατάφεραν να εισέλθουν την χώρα μέλος της ΕΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα η Λιθουανία δεν έχει δεχτεί κριτική από την ΕΕ για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση που η Λευκορωσία έχει δημιουργήσει σε αντίθεση με την έντονη κριτική που ασκείται για το ίδιο θέμα στην Ελλάδα από γνωστούς «ευαίσθητους»  Ευρωβουλευτές και στελέχη της ΕΕ. Φαίνεται ότι και στον 21ο αιώνα για την ΕΕ τελικά υπάρχουν δύο κατηγορίες δικτατόρων

Οι καλοί δικοί μας δικτάτορες που οπλοποιούν τους λαθρομεταναστες και δεν τους αγγίζουμε αλλά επικρίνουμε τη χώρα μέλος που προστατεύει τα σύνορά της και οι κακοί δικτάτορες που επίσης οπλοποιούν τους λαθρομεταναστες και τους καταδικάζουμε αποδεχόμενοι σιωπηλά την πολιτική απώθησης της θιγόμενης χώρας μέλος.

Είπαμε δύο μέτρα και δυο σταθμά όπου συμφέρει την ΕΕ και όπου η κυβέρνηση δεν αντιδρα δυναμικά στις παράλογες αιτιάσεις των γνωστών «ευαισθητούληδων» για όλους εκτός των Ευρωπαίων πολιτών εκ Βρυξελών.

Από το Blogger.