Αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ η «Φωνή πίσω από το Ισλαμικό Κράτος» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ η «Φωνή πίσω από το Ισλαμικό Κράτος»

Αντιμέτωπος με την ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ η «Φωνή πίσω από το Ισλαμικό Κράτος»

Κατηγορίες που επισύρουν ποινή ισόβιας κάθειρξης άσκησε η αμερικανική δικαιοσύνη κατά ενός Καναδού πολίτη ο οποίος φέρεται να ήταν ο αφηγητών των προπαγανδιστικών βίντεο του Ισλαμικού Κράτος.

Ο γεννημένος στη Σαουδική Αραβίας Μοχάμεντ Χαλίφα είχε συλληφθεί στη Συρία το 2019 και αργότερα είχε εκδοθεί στο FBI, σύμφωνα με το BBC.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38χρονος ήταν «η φωνή πίσω από τη βία» καθώς, θεωρείται ότι υπηρετούσε ως μουτζαχεντίν του ISIS πριν «μεταγραφεί» στη μετάφραση και την αφήγηση των βίντεο.

 

Ο καναδικής εθνικότητας Χαλίφα πρόκειται να εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα σε αμερικανικό δικαστήριο κατηγορούμενος ότι παρείχε «υλική στήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση».

Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, μετά τη σύλληψή του, ο Χαλίφα είχε δηλώσει ότι υπήρξε χαμηλόβαθμος μαχητής της οργάνωσης και «απλώς η φωνή» του Ισλαμικού Κράτους, ενώ επέμεινε ότι δεν είχε παίξει κανέναν ρόλο στην κινηματογράφηση ή την εκτέλεση των φρικιαστικών σκηνών που αφηγούνταν.

Ο Χαλίφα εγκατέλειψε τον Καναδά το 2013 προκειμένου να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, όπου έγινε μέλος – κλειδί της ομάδας προπαγάνδας «εν μέρει εξαιτίας των γλωσσολογικών ικανοτήτων του καθώς μιλούσε άπταιστα αγγλικά και αραβικά» σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

 

Από το Blogger.