Οι Γάλλοι θα πολεμήσουν για συμφέροντα που συμπίπτουν με της Ελλάδας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Οι Γάλλοι θα πολεμήσουν για συμφέροντα που συμπίπτουν με της Ελλάδας

Οι Γάλλοι θα πολεμήσουν για συμφέροντα που συμπίπτουν με της Ελλάδας

Ιωάννης Μάζης:
 Ο Ερντογάν ερμηνεύει τη συμφωνία της Ελλάδα με τη Γαλλία ως επίθεση κατά της Τουρκίας. Οι Γάλλοι θα πολεμήσουν για τον εαυτό τους και γιατί θεωρούν, ότι η Ελλάδα τους προσφέρει τη δυνατότητα, την κάλυψη, την ηθική και νομική παρουσία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Θα πολεμήσουν για τα συμφέροντά τους τα οποία συμπίπτουν με της Ελλάδας.

Την επικύρωση της ελληνογαλλικής συμφωνίας, τη ρήτρα της αμοιβαίας αμυντικής
συνδρομής και το Σαχέλ σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης.

Το άρθρο 38, παρ.2 του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης μας λέει, ότι οι πηγές του Διεθνούς Δικαίου είναι 4:

Γενικές αρχές Δικαίου
Συμβάσεις, συνθήκες, συμφωνίες
Νομολογία
Διατυπώσεις διεθνών δημοσιολόγων

Ο Τσαβούσογλου θέλει να δικάσει στη Χάγη με δεδικασμένα και δη τη συμφωνία με Ιταλία και Αίγυπτο, γιατί εκεί συμφωνία για μειωμένες επίρρειες.

Εγώ προτείνω να πάμε στο Αμβούργο.

Η υφαλοκρηπίδα είναι κυριαρχικά δικαιώματα και όχι κυριαρχία.

Η επικράτεια έχει να κάνει με κυριαρχία.

Τα κυριαρχικά δικαιώματα αν πάει να τα προστατέψει ένα ελληνικό πολεμικό σκάφος και πληγεί με οποιονδήποτε τρόπο, τότε πλήττεται η επικράτεια. Γιατί το σκάφος είναι επικράτεια.

Το άρθρο 2 της συμφωνίας με τη Γαλλία:

Υπάρχει ρητή και κατηγορηματική δέσμευση. Εκεί αναρωτιόμαστε ποιά είναι η έννοια του τρίτου κράτους. Αν η έννοια του τρίτου κράτους είναι τρίτο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε περιλαμβάνει την Τουρκία. Αν η έννοια είναι τρίτο ως προς το ΝΑΤΟ τότε δεν περιλαμβάνει την Τουρκία.

Σε αυτό το ερώτημα μπήκε στον κόπο ο Ερντογάν, να μας βγάλει από την απορία. Ερμήνευσε ο ίδιος, το άρθρο 2, ως μία επίθεση κατά της Τουρκίας. Αυτοπροσδιορίστηκε δηλαδή.

Οποιαδήποτε προβολή ισχύος της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο πλήττει καίρια τα συμφέροντα της Γαλλίας, αυτή δεν θα υπερασπίσει την Ελλάδα αλλά τα συμφέροντά της, τα οποία για καλή μας τύχη συμπίπτουν με τα δικά της.

Άρα το ερώτημα αν θα έρθουν οι Γάλλοι να πολεμήσουν για μας, είναι λάθος. Οι Γάλλοι θα πολεμήσουν για τον εαυτό τους και γιατί θεωρούν, ότι η Ελλάδα τους προσφέρει τη δυνατότητα, την κάλυψη, την ηθική και νομική παρουσία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης, στην εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη στις 8 Οκτωβρίου 2021.


 

 

Από το Blogger.