Η Ρωσία απέλασε σκοπιανή διπλωμάτη ως «ανεπιθύμητο προσωπο» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Η Ρωσία απέλασε σκοπιανή διπλωμάτη ως «ανεπιθύμητο προσωπο»

i-rosia-apelase-skopiani-diplomati-os-anepithymito-prosopo/

Διπλωματικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι απέλασε μία διπλωμάτη από τα Σκόπια. Η ενέργεια αυτή αποτελεί απάντηση στους Σκοπιανούς μετά την αντίστοιχη απέλαση Ρώσου διπλωμάτη.

Η Olivera Chaushevska-Dimovska (αριστερά στην φωτό), υπάλληλος της πρεσβείας των Σκοπίων στη Μόσχα, κηρύχθηκε “persona non grata”, όπως ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε γραπτή ανακοίνωση.

«Στις 4 Οκτωβρίου, η επίτροπος της Δημοκρατίας της Βόρειας (ψευδό)Μακεδονίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Olivera Chaushevska-Dimovska προσκλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου της παραδόθηκε σημείωμα που την χαρακτηρίζει persona non grata ».

Η δήλωση του ΥΠΕΞ διευκρινίζει ότι «το μέτρο είναι μια απάντηση στην ατεκμηρίωτη απόφαση που έλαβε η πλευρά της Βόρειας (ψευδό)Μακεδονίας τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους να κηρύξει έναν διπλωμάτη της ρωσικής πρεσβείας στα Σκόπια ως ανεπιθύμητο πρόσωπο».

Στις 17 Αυγούστου, το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων έδιωξε έναν Ρώσο αναπληρωτή στρατιωτικό ακόλουθο για δήθεν «ακατάλληλες» διπλωματικές δραστηριότητες.

Νωρίτερα φέτος, οι Σκοπιανοί είχαν ήδη απελάσει έναν άλλο Ρώσο διπλωμάτη για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τη δηλητηρίαση του πρώην Ρώσου κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια Σκριπάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2018.

Και αυτή η ενέργεια των σκοπιανών είχε οδηγήσει σε αντίστοιχη απέλαση σκοπιανού διπλωμάτη από τη Μόσχα.



 

Από το Blogger.