«Ήρθε η εποχή των ιών»: Δραματική προειδοποίηση κορυφαίου Ρώσου ειδικού - Τι συνέβη με τις θεραπείες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

«Ήρθε η εποχή των ιών»: Δραματική προειδοποίηση κορυφαίου Ρώσου ειδικού - Τι συνέβη με τις θεραπείες

«Ήρθε η εποχή των ιών»: Δραματική προειδοποίηση κορυφαίου Ρώσου ειδικού - Τι συνέβη με τις θεραπείες

Ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών ανέφερε ότι η χρήση αντιβιοτικών οδήγησε στην εμφάνιση της «εποχής των ιώσεων».
Η χρήση νέων αντιβιοτικών στην κλινική πρακτική οδήγησε σε ανησυχητικά αποτελέσματα. Αφενός, καταστρέφονται τα παθογόνα βακτήρια, αφετέρου αρχίζουν να εξαπλώνονται νέοι ιοί ταχύτερα, με αποτέλεσμα την «Εποχή των ιώσεων», δήλωσε ένας από τους κορυφαίους Ρώσους ανοσολόγους, επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Ανοσολογίας και Φυσιολογίας του τμήματος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στα Ουράλια, ακαδημαϊκός Βαλέρι Τσέρεσνεφ.
Τα βακτήρια στον ανθρώπινο οργανισμό παράγουν ένα τεράστιο φάσμα μορίων και ενζύμων που αντιμετωπίζουν τους ιούς και ελέγχουν την ανάπτυξή τους, ανέφερε ο Τσέρεσνεφ στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της επιστημονικής συνεδρίας «Μη γραμμική επιστήμη: διανοητικές πηγές του μέλλοντος» του συνεδρίου της Ρωσικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (RASN).
Τα αντιβιοτικά όμως που χρησιμοποιούνται στην ιατρική εδώ και δεκαετίες, έχουν ως στόχο τα βακτήρια, και γι' αυτό ο βακτηριακός «έλεγχος» των ιών εξασθενεί, επισήμανε ο επιστήμονας.
 
«Ήδη επί 40 χρόνια τονίζουμε ότι είχε έρθει η Εποχή των ιών. […] Η Εποχή των ιών συνεχίζεται, επιδεινώνεται και είναι ακόμη άγνωστο ποια θα είναι η περαιτέρω εξέλιξή της» ανέφερε ο Τσέρεσνεφ.
Κατά την άποψη του ακαδημαϊκού, είναι απαραίτητο να αλλαχτούν οι μέθοδοι της θεραπείας ασθενειών που προκαλούνται από βακτήρια επειδή «είναι ένα από τα σημαντικά προβλήματα».

 

Από το Blogger.