Ιταλία: Συλλαμβάνουν όσους διαμαρτύρονται για το Covid pass - Υγειονομική «χούντα» σε ολόκληρη την Ευρώπη

Ιταλία: Συλλαμβάνουν όσους διαμαρτύρονται για το Covid pass - Υγειονομική «χούντα» σε ολόκληρη την Ευρώπη

Επεκτείνεται και εδραιώνεται για την ώρα η υγειονομική χούντα που ου έχει καταλάβει την γηραιά ήπειρο. Με αφορμή τα υγειονομικά μέτρα για μια συζητήσιμη απειλή κυβερνήσεις χωρών της Ε.Ε. βρήκαν τρόπο να ισχυροποιηθούν στην εξουσία καταστέλλοντας κάθε αντίθετη φωνή και εφαρμόζοντας την γνωστή κοινωνική μηχανική του διαχωρισμού των πολιτών που διαχρονικά αποκαλείται: «διαίρει και βασίλευε».

Έτσι στην Ιταλία η κυβέρνηση Ντράγκι εξαπέλυσε κύμα συλλήψεων μαχητικών αντιεμβολιαστών που κατηγορούνται πως χρησιμοποιούν ομάδες συζήτησης στο Ίντερνετ έτσι ώστε να προτρέψουν σε βία εναντίον πολιτικών και γιατρών – υποστηρικτών του υγειονομικού πάσου προχώρησε η ιταλική αστυνομία..

Έρευνες  πραγματοποιήθηκαν σε 16 πόλεις της Ιταλίας με στόχο 17 από τους πιο ριζοσπαστικούς συμμετέχοντες στην ομάδα συζήτησης «Basta Dittatura» («Φτάνει πια η δικτατορία») στο Telegram, την οποία ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και η οποία «χαρακτηρίζεται από μόνιμη υποκίνηση μίσους και προτροπή στη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Τορίνο.

Η ομάδα «Basta Dittatura» χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να οργανωθούν διαδηλώσεις κατά του υγειονομικού πάσου, το οποίο είναι υποχρεωτικό από τις 15 Οκτωβρίου σε όλους τους χώρους εργασίας στην Ιταλία. Το υγειονομικό πάσο πιστοποιεί ότι ο φέρων έχει εμβολιαστεί, ιαθεί αφού μολύνθηκε με Covid-19 ή διαθέτει πρόσφατο αρνητικό τεστ.

 

Η κυβέρνηση Ντράγκι ισχυρίζεται πως οι «ύποπτοι», είχαν συμμετάσχει σ’ αυτή την ομάδα συζήτησης, καλώντας συστηματικά σε προσφυγή στα όπλα και σε διάπραξη σοβαρών παράνομων ενεργειών εναντίον των πιο υψηλών θεσμικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, καθώς και αστυνομικών, γιατρών, επιστημόνων, δημοσιογράφων και άλλων δημόσιων προσώπων που κατηγορούνται για «υποδούλωση» και «συνεργασία» με τη «δικτατορία»

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι στις συζητήσεις αυτές γίνονταν ρητές αναφορές σε «κρεμάλες», «εκτελεστικά αποσπάσματα», «πυροβολισμούς στα πόδια» ή σε «νέες πορείες προς τη Ρώμη» και σε τρομοκρατία.


Καταλαβαίνει κανείς πως ζούμε σε εξαιρετικά ανώμαλες καταστάσεις αφού δυνητικά οποιοσδήποτε αντιδράει στην επιβολή της υγειονομικής χούντα αύριο θα μπορεί να φυλακιστεί με την κατηγορία της υποκίνησης σε τρομοκρατία. Όλα όσα κάνει σήμερα ο Μ.Ντράγκι στην Ιταλία στριμωγμένος από τις ογκωδέστατες διαδηλώσεις κατά του covid pass, ίσως αύριο τα δούμε και στην χώρα μας, καθώς η κυβέρνηση ήδη παρακολουθεί πολίτες στο διαδίκτυο ενώ με τον νέο νόμο για την διασπορά ψευδών ειδήσεων έχει και το νομικό εργαλείο για να γεμίσει τις φυλακές με τους νέους τρομοκράτες...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια