Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ, μυστικό νέο αμερικανικό υπέρ-drone με τους 16 πυραύλους! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ, μυστικό νέο αμερικανικό υπέρ-drone με τους 16 πυραύλους!

Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ, μυστικό νέο αμερικανικό υπέρ-drone με τους 16 πυραύλους!

H αμερικανική General Atomics ανέπτυξε και δοκίμασε ένα νέο φονικό drone με ισχύ πυρός κατά πολύ ανώτερη από ότι διαθέτουν τα εν υπηρεσία στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις υπηρετούντα drones. Αναφέρεται ότι το νέο drone θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 16 πυραύλους αέρος-εδάφους Hellfire.

Το νέο drone πέταξε για πρώτη φορά το καλοκαίρι, ανέφεραν πηγές, υπό καθεστώς ανωνυμίας. Η General Atomics αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πάντως το νέο drone χρειάζεται διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης μικρότερο των 240 μ. και μπορεί να επιχειρήσει ακόμα κι από χωράφια αλλά και από το κατάστρωμα πλοίων.

Είναι μεγάλο με μέγεθος διπλάσιο του drone Grey Eagle και μπορεί μεταφέρει δύο φορές περισσότερους πυραύλους από τα τα MQ-9 Reaper. Πάντως βασίζεται στο MQ-1C Gray Eagle αλλά διαθέτει πολύ μεγαλύτερες πτέρυγες, προηγμένα ηλεκτρονικά και νέες δυνατότητες, όπως αυτόματη αποπροσγείωση.

Το drone μπορεί να φέρει έως 16 πυραύλους αλλά σε αυτή την περίπτωση μειώνεται η ακτίνα δράσης του, κάτι που η εταιρεία προσπαθεί να βελτιώσει. Ακόμα βέβαια το drone βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ φαίνεται να εξετάζουν και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ελαφρών επανδρωμένων αεροσκαφών για αποστολές εγγύς υποστήριξης όπως τα AT-6E Wolverine, AT-802U Sky Warden και M28/C-145 Wily Coyote.

Από το Blogger.