Zumwalt: Τεράστια «υπερηχητική» μετατροπή στα stealth αντιτορπιλικά των ΗΠΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Zumwalt: Τεράστια «υπερηχητική» μετατροπή στα stealth αντιτορπιλικά των ΗΠΑ

Zumwalt: Τεράστια «υπερηχητική» μετατροπή στα stealth αντιτορπιλικά των ΗΠΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ (U.S Navy) σκοπεύει να ξεκινήσει μια διαδικασία μετατροπών στα stealth αντιτορπιλικά τύπου Zumwalt, με στόχο να αντικαταστήσει τα προηγμένα πυροβόλα των 155 χιλιοστών με τα μελλοντικά υπερηχητικά οπλικά συστήματα μέσης εμβέλειας τύπου Intermediate-Range Conventional Prompt Strike (IRCPS), αρχής γενομένης το δημοσιονομικό έτος 2024.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αποφάσισε το 2016 να μην αγοράσει πυρομαχικά για τα πυροβόλα των 155 χιλιοστών, λόγω του διαρκώς αυξανόμενου κόστους, με αποτέλεσμα να καταστούν οικονομικά ασύμφορα για χρήση και στη συνέχεια ξεκίνησε η συζήτηση για την δυνατότητα εγκατάστασης άλλων όπλων στη θέση τους.

Η ενσωμάτωση των νέων προηγμένων οπλικών συστημάτων

Όπως αποκαλύπτεται στο αίτημα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ για τον προϋπολογισμού του U.S Navy στο δημοσιονομικό έτος 2022, οι Αμερικανοί αξιωματικοί έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους να έχουν στη διάθεσή τους έναν στοιχειώδη αριθμό οπλικών συστημάτων IRCPS στα αντιτορπιλικά Zumwalt μέχρι το τέλος του 2025.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, τα συστήματα εκτόξευσης IRCPS θα καταλαμβάνουν τους χώρους που καταλαμβάνονταν προηγουμένως από τα Advanced Gun Systems (AGS) των 155 χιλιοστών πάνω στο κατάστρωμα των πλοίων. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν σχέδια για προσθήκη επιπλέον συστημάτων κάθετης εκτόξευσης.

Ένα infographic του αμερικανικού στρατού (U.S Army) που δείχνει εξαρτήματα του υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος Dark Eagle Long Range Hypersonic Weapon (LRHW) στα δεξιά, καθώς και στα αριστερά, τα κοινά εξαρτήματα του, που χρησιμοποιούνται στο σύστημα Intermediate-Range Conventional Prompt Strike (IRCPS) του αμερικανικού Ναυτικού (U.S Navy)

Αξίζει να σημειωθεί ότι το U.S Navy δεν έχει αποκαλύψει ή επιβεβαιώσει πόσους πυραύλους Intermediate-Range Conventional Prompt Strike θα ενσωματωθούν στα stealth αντιτορπιλικά, ωστόσο υπήρχαν κάποιες αναφορές περί 12 IRCPS.

Επιπρόσθετα, το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει να ενσωματώσει αρχικά τα οπλικά συστήματα Intermediate-Range Conventional Prompt Strike (IRCPS) στα μελλοντικά υποβρύχια κλάσης Virginia Block V,  ενώ δεν αποκλείεται να ενσωματωθούν στη συνέχεια και σε άλλες κύριες μονάδες κρούσης. Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Μάιο, το OnAlert είχε αναφερθεί στην εγκατάσταση υπερηχητικών πυραυλικών συστημάτων στα αντιτορπιλικά τύπου Zumwalt.

Με πληροφορίες από: The Drive

 

Από το Blogger.