Στη Λευκωσία ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου – Η ατζέντα των επαφών του

Στη Λευκωσία ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου – Η ατζέντα των επαφών του

Σημαντική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, στην Κύπρο

Τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, θα συναντήσει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Οι κ. Χριστοδουλίδης και Σούκρι θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθως διευρυμένες διαβουλεύσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων αναμένεται να βρεθούν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Αιγύπτου και η περαιτέρω ενίσχυσή τους, οι τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η ενδυνάμωση της περιφερειακής συνεργασίας, το Κυπριακό, η κατάσταση στη Λιβύη και οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Αιγύπτου.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεών τους, οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ της Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ινστιτούτου Διπλωματικών Σπουδών του Υπουργείου Εξωτερικών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και ακολούθως θα παραχωρήσουν δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Ο κ. Σούκρι θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια