Ρωσία κατά Ισραήλ: «Προσπαθήσατε να καταρρίψετε αεροσκάφος μας στην Λατάκια» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Ρωσία κατά Ισραήλ: «Προσπαθήσατε να καταρρίψετε αεροσκάφος μας στην Λατάκια»

Ρωσία κατά Ισραήλ: «Προσπαθήσατε να καταρρίψετε αεροσκάφος μας στην Λατάκια»

Η Μόσχα κατηγορεί το Ισραήλ ότι προσπάθησε να επαναλάβει χθες την επίθεση του Σεπτεμβρίου του 2018, που στοίχισε την κατάρριψη ενός ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους και τον θάνατο δεκαπέντε στελεχών των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως αναφέρουν πηγές του ρωσικού Avia.pro, χθες το πρωί, ισραηλινά μαχητικά, κρυμμένα πίσω από ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Khmeimim, επεδίωξαν την καταστροφή του ρωσικού μεταγωγικού αεροσκάφους από τα  συριακά και ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Συγκεκριμένα όπως λένε οι Ρώσοι το ρωσικό αεροπλάνο τέθηκε στον εναέριο χώρο μεταξύ ισραηλινών μαχητικών F-16 και των συριακών, αλλά και ρωσικών συστημάτων αεράμυνας.

«Στις 28 Δεκεμβρίου, από τις 21.04 έως τις 26.04, δύο μαχητικά F-16 της ισραηλινής Αεροπορίας από τη Μεσόγειο Θάλασσα, χωρίς να περάσουν τα σύνορα, έπληξαν με τέσσερις κατευθυνόμενους πυραύλους στόχους στο λιμάνι της Λαττάκειας. 

Από το ισραηλινό χτύπημα προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στις λιμενικές υποδομές. Οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας δεν συμμετείχαν σε αντιαεροπορική εμπλοκή, καθώς την ώρα του χτυπήματος, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος των ρωσικών δυνάμεων βρισκόταν στη ζώνη εμπλοκής των αντιαεροπορικών συστημάτων», - ενημερώνει το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 2018, κάτω από παρόμοιες συνθήκες, καταρρίφθηκε ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Il-20. 

Η ρωσική πλευρά προειδοποίησε έντονα το Ισραήλ για το απαράδεκτο της επανάληψης τέτοιων καταστάσεων, ωστόσο, οι IDF το αγνόησαν και παραλίγο να οδηγήσει σε νέες τραγικές συνέπειες.

Παρά τη δήλωση ότι οι ζημιές στο λιμάνι ήταν ασήμαντες, η φωτιά δεν μπόρεσε να σβήσει για τουλάχιστον 8 ώρες, αν και, όπως αποδείχθηκε.

Πιστεύεται ότι επρόκειτο για κοντέινερ που μεταφέραν ιρανικό οπλισμό για την Χεζμπολάχ αλλά και για τις ιρανικές παραστρατιωτικές μονάδες των Al Quds που δρουν στην Συρία σε συνεργασία με τους Ρώσους και τον συριακό κυβερνητικό στρατό.

Oι Ισραηλινοί μέσω διαύλων απαντούν στους Ρώσους πως για να αποφύγουν την καταστροφή του ρωσικού αεροσκάφους επέλεξαν να μην ρίξουν κι άλλους πυραύλους αέρος-επιφανείας.

 

Από το Blogger.