Borei-A: Νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Borei-A: Νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας

Borei-A: Νέα πυρηνοκίνητα υποβρύχια για το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας

Το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας θα παραλάβει στις αρχές του 2023 ένα νέο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο τύπου Borei-A, μετά από την ολοκλήρωση των δοκιμών του στη θάλασσα, σύμφωνα με πηγές της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο «Generalissimus Suvorov» θα περάσει μια σειρά δοκιμών καθόλη την διάρκεια του 2022, ώστε το πρώτο εξάμηνο του 2023 να είναι έτοιμο για να παραδοθεί στην υπηρεσία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για την τέταρτη γενιά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων που αναπτύχθηκαν για το Ρωσικό Ναυτικό στο πλαίσιο του βελτιωμένου προγράμματος Borei-A, τα οποία διαθέτουν αναβαθμισμένα λειτουργικά συστήματα, προηγμένο εξοπλισμό και μεγαλύτερο βαθμό προστασίας.

Επίσης, τα υποβρύχια τύπου Borei-A φέρουν 16 διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Bulava και αυτή τη στιγμή τρία υποβρύχια βρίσκονται ήδη στην υπηρεσία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ενώ άλλα πέντε βρίσκονται σε διάφορα στάδια κατασκευής. Τέλος, αναμένεται να υπογραφεί ακόμα ένα συμβόλαιο για την κατασκευή δύο τέτοιων υποβρυχίων εντός του 2022.

Δείτε βίντεο από εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχιο Borei-A:

 

Με πληροφορίες από TASS
Από το Blogger.