«Τα mRNA εμβόλια έχουν σοβαρές παρενέργειες»: «Κρούουν» των κώδωνα οι Ιάπωνες - «Σαρώνουν» τους νέους οι μυοκαρδίτιδες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

«Τα mRNA εμβόλια έχουν σοβαρές παρενέργειες»: «Κρούουν» των κώδωνα οι Ιάπωνες - «Σαρώνουν» τους νέους οι μυοκαρδίτιδες

«Τα mRNA εμβόλια έχουν σοβαρές παρενέργειες»: «Κρούουν» των κώδωνα οι Ιάπωνες - «Σαρώνουν» τους νέους οι μυοκαρδίτιδες

«Καμπανάκι» σήμανε στην Ιαπωνία, καθώς το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε επιβεβαιωμένες και καταγεγραμμένες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε νεότερους άνδρες ως πιθανές σοβαρές παρενέργειες των εμβολίων Moderna και Pfizer.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από τις 14 Νοεμβρίου, για κάθε ένα εκατομμύριο άνδρες που έκαναν το εμβόλιο Moderna, οι συγκεκριμένες παρενέργειες αναφέρθηκαν σε 81,79 άνδρες ηλικίας 10 έως 19 ετών και 48,76 άνδρες στα 20 τους. Ποσοστό που θεωρείται υψηλό.

Οι αντίστοιχες παρενέργειες για όσους είχαν κάνει το εμβόλιο της Pfizer ήταν 15,66 και 13,32 αντίστοιχα. Επίσης σημαντικό ποσοστό.

Το υπουργείο συγκάλεσε εκτάκτως την επιτροπή εμπειρογνωμόνων εχθές, ημέρα Σάββατο και πρότεινε την αναγραφή σαφούς προειδοποίησης για τον κίνδυνο των συγκεκριμένων παρενεργειών με την εκτύπωση περί «σοβαρών παρενεργειών» πάνω στα έγγραφα που επισυνάπτονται στα εμβόλια.

Θα απαιτήσει επίσης από τα νοσοκομεία να αναφέρουν λεπτομερώς περιστατικά που αφορούν άτομα που εμφάνισαν τα συμπτώματα εντός 28 ημερών από τον εμβολιασμό, σύμφωνα με το νόμο.

Από το Blogger.