Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman παραμένει στη Μεσόγειο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman παραμένει στη Μεσόγειο

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Harry Truman παραμένει στη Μεσόγειο

To αεροπλανοφόρο USS Harry Truman των ΗΠΑ, με εντολή του υπουργού Άμυνας, Λόιντ Όστιν, παραμένει στην Ανατολική Μεσόγειο

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αποφάσισε να παραμείνει στη Μεσόγειο αεροπλανοφόρο το οποίο επρόκειτο να αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου, για να “καθησυχάσει” τους Ευρωπαίους εν μέσω των εντάσεων με τη Ρωσία, έκανε γνωστό το Πεντάγωνο χθες Τρίτη.

“Ο υπουργός Άμυνας διέταξε την αεροναυτική δύναμη του USS Harry Truman να παραμείνει στη ζώνη επιχειρήσεων της ευρωπαϊκής διοίκησης (EUCOM) αντί να μεταβεί στη ζώνη επιχειρήσεων της κεντρικής διοίκησης (CENTCOM), όπως προβλεπόταν”, ανέφερε μια αξιωματούχος του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Χωρίς να αναφερθεί στις εντάσεις για την Ουκρανία, όπου το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του κατηγορούν τη Μόσχα πως έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς στα σύνορα και ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εισβολή, η αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας υπογράμμισε ότι η αλλαγή της αποστολής της αρμάδας “αντανακλά την ανάγκη για συνεχή παρουσία στην Ευρώπη”.

“Είναι απαραίτητη για να επαναβεβαιώσουμε στους συμμάχους μας και τους εταίρους μας τη δέσμευσή μας στη συλλογική μας ασφάλεια”, πρόσθεσε η ίδια.

Το USS Harry Truman με την αεροναυτική δύναμη συνοδείας του έφθασαν στη Μεσόγειο τη 14η Δεκεμβρίου, με προορισμό την περιοχή του Κόλπου μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να οργανώσουν συνομιλίες τη 10η Ιανουαρίου που θα επικεντρωθούν στην Ουκρανία και στην ασφάλεια στην Ευρώπη. Θα ακολουθήσουν δύο ημέρες αργότερα σύνοδος του συμβουλίου NATO/Ρωσίας και μία ημέρα αργότερα συνομιλίες στο πλαίσιο του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), φόρουμ που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου για να ευνοήσει τον διάλογο Ανατολής-Δύσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, capital.gr

 

Από το Blogger.