Bίντεο: Ουκρανοί ανατινάζουν όχημα που μετέφερε ρωσόφωνους με αντιαρματικό πύραυλο Stugna-P - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Bίντεο: Ουκρανοί ανατινάζουν όχημα που μετέφερε ρωσόφωνους με αντιαρματικό πύραυλο Stugna-P

Bίντεο: Ουκρανοί ανατινάζουν όχημα που μετέφερε ρωσόφωνους με αντιαρματικό πύραυλο Stugna-P

Ουκρανοί στρατιώτες κατέστρεψαν όχημα που μετέφερε ρωσόφωνους αυτονομιστές χρησιμοποιώντας το ουκρανικό αντιαρματικό βλήμα Stugna-P.

Η ουκρανική επίθεση απεικονίζεται στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε από τους Ουκρανούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που δείχνει ότι παρά τις κατηγορίες των Δυτικών κατά των Ρώσων περί «ρωσικής επιθετικότητας» αυτοί που πραγματοποιούν τις επιθέσεις είναι οι Ουκρανοί.

Αν η επίθεση αυτή απαντηθεί από τους ρωσόφωνους, άμεσα θα ξεκινήσουν όλα τα δυτικά ΜΜΕ να αναφέρουν το επίσημο αφήγημα της «ρωσικής επιθετικότητας».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Militarnyi που επικαλείται τον εθελοντή Oleksandr Karpyuk, το εχθρικό όχημα καταστράφηκε από τον πύραυλο σε απόσταση 5,6 χιλιομέτρων.

Ο χρήστης που κοινοποίησε το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν [χρησιμοποιούμε] μόνο τα Javelin. Γνωρίστε το ουκρανικό αντιαρματικό βλήμα Stugna-P. Στα πλάνα αυτά δύο πράγματα αξίζουν προσοχής. Το Stugna-P και το φορτηγό τύπου Ural».

 

Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές πληροφόρησης ο αντιαρματικός πύραυλος Stugna-P, γνωστός και ως «Skif» στην έκδοση που διατίθεται προς εξαγωγή, κατασκευάζεται από την εταιρεία LUCH με έδρα το Κίεβο και χρησιμοποιείται για πλήγματα κατά εχθρικού προσωπικού αλλά και κατά τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης, ενώ ακόμα μπορεί να εμπλακεί και με ελικόπτερα, αξιοποιώντας το ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης με λέιζερ που διαθέτει, σε αποστάσεις έως και 5,8 χιλιόμετρα.



Από το Blogger.