Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη για την Αριστερά, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη γερμανική κατοχή και τα PCR - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Βουλή: Άγρια κόντρα Γεωργιάδη – Πολάκη για την Αριστερά, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη γερμανική κατοχή και τα PCR


Vouli: Agria kontra Georgiadi – Polaki gia tin Aristera, to KEELPNO,

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παύλο Πολάκη.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν ζητήματα ιδεολογικής ηγεμονίας, οι τιμές των μοριακών τεστ αλλά και οι εξελίξεις γύρω από το ΚΕΕΛΠΝΟ και τη Novartis.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων παίρνοντας τον λόγο μετά τον Χρήστο Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι «δεν αντέχει σε καμία σύγκριση ο κομμουνισμός με τον καπιταλισμό. Στην Ελλάδα και στη ΝΔ έχουμε μια ιστορική ευθύνη: να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς» και πρόσθεσε:

«Γιατί ποτέ στη Μεταπολίτευση δεν είχε η Ελλάδα τέτοια ευκαιρία να απαλλαγεί από αυτή την ιδεολογική καταστροφή. Την ευκαιρία μας την έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και η διακυβέρνησή του. Ο ελληνικός λαός πριν από τον Τσίπρα, όταν κάποιος έλεγε ότι είναι Αριστερός τον αντιμετώπιζε με σεβασμό και δέος. Μετά τον Τσίπρα φτύνει τον κόρφο του. Αυτή την ευκαιρία δεν πρέπει να την χάσουμε γι’ αυτό και επιμένω στα ιδεολογικά ζητήματα. Πρέπει α χτίσουμε πάνω στην ιδεολογική μας επικράτηση, η οποία πρέπει να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά για να μπορεί ο λαός μας να έχει για πολύ μεγάλο διάστημα ευημερία, ευνομία και τάξη».


 

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας ότι «γι’ αυτό σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας όλων είτε η υπόθεση αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ είτε τον κ. Βαξεβάνη. Δεν θα τολμούσα να γράψω ύβρεις για κάποιον που τον καλεί ο εισαγγελέας. Γιατί; Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς. Κάποιοι λένε ότι είμαι ο Πολάκης της ΝΔ, αν είναι δυνατόν. Εμείς δεν είμαστε σαν αυτούς και είμαστε περήφανοι που δεν είμαστε σαν αυτούς».

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι «όσο για τη ρήση ότι η μοναδική κυβέρνηση που δεν έβαλε το χέρι στο μέλι από το 1974 είναι η κυβέρνηση της Αριστεράς, αιδώς Αργείοι. Δηλ. όλοι ήταν διεφθαρμένοι και βρέθηκε ένας αδιάφθορος, μόνο ο Τσίπρας. Είναι ντροπή αυτό που είπατε κ. Γιαννούλη, είναι σαν να κατηγορείτε όλους τους υπόλοιπους συμπολίτες σας ως διεφθαρμένους».

Πολάκης σε Γεωργιάδη: Οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι είχαν “τακιμιάσει” με τους Γερμανούς

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε από τον πρόεδρο να μιλήσει. Ο πρόεδρος του εξήγησε ότι δεν είναι μέλος της Επιτροπής και ότι δεν δικαιούται να μιλήσει, όμως, ο Παύλος Πολάκης επέμενε και τελικά του έδωσε τον λόγο για δύο λεπτά.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, «μιλήσατε 24 λεπτά θα μπορούσα να σας απαντήσω ένα προς ένα αλλά δεν θα το κάνω. Επιλέγω λοιπόν και σας λέω:

Πρώτον, είναι προφανές ότι το πρόβλημά σας είναι η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Μόνο που αυτή η ιδεολογική ηγεμονία είναι στηριγμένη στο αίμα των ανθρώπων που απελευθέρωσαν τη χώρα το 1945. Όταν οι ιδεολογικοί σας πρόγονοι είχαν τακιμιάσει με τους Γερμανούς».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φώναζε «πάρτε το πίσω» και ο Παύλος Πολάκης συνέχισε λέγοντας, «να σας πω εγώ πώς έγινα Αριστερός. Όταν όλη μου η οικογένεια που ήταν δάσκαλοι έπρεπε να πάρουν χαρτί από τον κοινοτάρχη ότι δεν είναι εθνικά επικίνδυνοι για να διοριστούν. Εγώ έτσι έγινα Αριστερός και όχι επειδή μπήκα σε ένα σούπερ μάρκετ για να δω τι έχει το ράφι, όπως έγινες εσύ.


 

Στη συνέχεια ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στα μοριακά τεστ.

«Για τα PCR, από πέρυσι τον Μάρτιο σας έχω πει να βάλετε διατίμηση και συνταγογράφηση στα 25 ευρώ. Και ξέρετε ότι ξέρω κι εγώ πολύ καλά τα πάντα. Αλλά όταν μιλάς σε κάποιους που δεν καταλαβαίνουν το παίζεις κατιτίς. Πόσο παίρνει το αντιδραστήριο στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που είναι και υπερτιμημένο; 11 ευρώ. Πόσο το παίρνουν όλες οι κλινικές; 5-7 ευρώ. Διπλάσιο και κάτι γιατί δεν μπορούσε να συνταγογραφηθεί; Τα 47 ευρώ που έβαλες εσύ διατίμηση είναι δώρο στις μεγάλες αλυσίδες για να κλείσουν τους μικρούς. Μην αντιστρέφεις την πραγματικότητα» υποστήριξε ο κ. Πολάκης ο οποίος στη συνέχεια μίλησε για τον νόμο για τους ανασφάλιστους.

«Κολοκύθα νόμο έκανες για τους ανασφάλιστους. Εγώ και ο Ξανθός με την υπογραφή μας διαγράψαμε 28 εκατ. ευρώ χρέη και επί των ημερών σου που είχαν σταλεί στην εφορία από ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν στα δημόσια νοσοκομεία και 150 εκατ. ευρώ δεν τα αφήσαμε να πάνε στην εφορία και τολμάς και βγαίνεις ότι έκανες τον νόμο για τους ανασφάλιστους. Και δεν ντρέπεσαι, λες και απευθύνεσαι σε Ουγκαντέζους» ξέσπασε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος είπε τα εξής: «θυμάσαι όταν εδώ για πρώτη φορά είπα τους 22 διορισμούς που ήταν οι παραπάνω μετακλητοί που με αυτόν τον τρόπο πήρες εσύ στο υπουργείο Υγείας και τους διόρισες υποτίθεται στις δομές οροθετικών του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι δούλευαν εκεί και έλεγες ότι θα μου ξεριζώσεις το μουστάκι; Εσύ που σέβεσαι. Η αλήθεια θα φανεί. Όσο για τον Βαξεβάνη του στήσατε μια διαδικασία στον εισαγγελέα επειδή αποκάλυψε ότι η Novartis στις ΗΠΑ πλήρωσε 350 εκατ. ευρώ επειδή τα… έπιασαν πολιτικοί και υπηρεσιακοί στην Ελλάδα. Γιατί δεν ζητάς από την κυβέρνησή σου να απαιτήσει από την Novartis να επιστρέψει τα λεφτά; Φοβάσαι τον Φρουζή;».


Από το Blogger.