Νέα ψεύδη Μ.Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα ευθύνεται για τον θάνατο 19 προσφύγων» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Νέα ψεύδη Μ.Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα ευθύνεται για τον θάνατο 19 προσφύγων»

Nea psevdi M.Tsavousoglou: «I Ellada efthynetai gia ton thanato 19


Νέες συκοφαντίες κατά της Ελλάδας, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Φιλανδό ομόλογό του Πέκα Χααβίστο, που βρίσκεται στην Τουρκία, προφανώς έχοντας πάρει «αέρα» μετά την αποκάλυψη ότι ο ΟΗΕ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έρευνα με βάσει τις «τουρκικές καταγγελίες»


Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε τα τελευταία ψεύδη της Άγκυρας, για θάνατο 19 παράνομων μεταναστών στα Ύψαλα, κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, οι οποίοι -σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς- επιχείρησαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος και επαναπροωθήθηκαν στη συνέχεια.

«Η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική της απώθησης κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε ο Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας: «Η Ελλάδα είναι υπεύθυνη για το θάνατο 19 αθώων ανθρώπων που αφέθηκαν στο κρύο».

Παίρνοντας τον λόγο ο φινλανδός ΥΠΕΞ, επιχείρησε να υπερασπιστεί Ελλάδα και Ιταλία, οι οποίες αποτελούν τις πρώτες χώρες υποδοχής αλλοδαπών.

«Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα και την Ιταλία, να σημειωθεί ότι λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στις χώρες αυτές, δέχονται μεγάλη πίεση. Πρέπει να κουβαλήσουμε μαζί το φορτίο (σ.σ. του προσφυγικού)».

Παράλληλα, ο ίδιος έσπευσε να δηλώσει: «Θέλω να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να συνεργαστούμε σε αυτό το θέμα. Γνωρίζουμε πόσο πολύ έχει βοηθήσει η Τουρκία τους Σύρους πρόσφυγες και τι είδους οικονομική επιβάρυνση έχει υποστεί».

Είναι σαφές πως η Τουρκία έχει καταστήσει το μεταναστευτικό-προσφυγικό ως «όπλο» με το οποίο πιέζει και εκβιάζει για να πάρει ανταλλάγματα σε όλους τους τομείς.

Η ψευδής προπαγάνδα της εν τέλει καταφέρνει να δημιουργήσει θέματα εκεί που δεν υπάρχουν καθώς ο ΟΗΕ αποδέχτηκε τις τουρκικές «καταγγελίες» και θέλει να διεξάγει... έρευνα.

Είναι εξωφρενικό, αλλά όταν κάποιος επαναλαμβάνει μεθοδικά και συνεχώς, ένα ψεύτικο αφήγημα, στο τέλος καταφέρνει να του δώσει οντολογική υπόσταση.

Πρόσφατα, και αντιδρώντας στα τουρκικά fake news, η ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο για «τουρκική προπαγάνδα» με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, να μιλάει για : «ένα συνολικό σχέδιο προπαγάνδας από πλευράς της Τουρκίας».

 

Από το Blogger.