Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας στην Ουάσιγκτον για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ευρώπης - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Ο νέος καγκελάριος της Γερμανίας στην Ουάσιγκτον για τις σχέσεις ΗΠΑ – Ευρώπης

 

O neos kagkelarios tis Germanias stin Ouasigkton gia tis scheseis IPA – Evropis

Ο Όλαφ Σολτς στην Ουάσιγκτον για την «ενίσχυση της διατλαντικής συνεργασίας»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Γερμανίας και της Ευρώπης», δήλωσε ο ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στην Washington Post. «Είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ και είναι απολύτως κρίσιμο να υπάρχει ισχυρή ενότητα μεταξύ όλων των μεγάλων εταίρων, των δυο πλευρών του Ατλαντικού  και μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας», σημείωσε ο Σολτς που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και θα συναντηθεί σήμερα στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο των Τζο Μπάιντεν.

«Στόχος της επίσκεψής μου είναι η ενίσχυση της διατλαντικής μας συνεργασίας» δήλωσε ο Σολτς στην Washington Post. «Εργαστήκαμε σκληρά για να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα στη Ρωσία ότι θα πληρώσει βαρύ τίμημα εάν επέμβει στην Ουκρανία», είπε ο Σολτς. Επαίνεσε μάλιστα τη δέσμευση του Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της κρίσης. «Εκτιμώ πραγματικά αυτό που κάνει ο Πρόεδρος Μπάιντεν στις διμερείς συνομιλίες μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας. Είναι πολύ δύσκολο», πρόσθεσε.

Ο Σολτς απάντησε στην κριτική για τη θέση της Γερμανίας στην κρίση της Ουκρανίας: «Είμαστε ο ισχυρότερος οικονομικός υποστηρικτής της Ουκρανίας. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε». Ωστόσο, η καγκελάριος υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης να μην προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα.

Η Γερμανία έχει επίσης επικριθεί για την απόφασή της να δημιουργηθεί ο αγωγός Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα, ο οποίος προορίζεται να φέρει αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία παρακάμπτοντας την Ουκρανία. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα τονίσει ότι σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο Nord Stream 2 δεν θα λειτουργήσει.

Όταν ρωτήθηκε ο Σολτς εάν η Γερμανία θα ανέστειλε την έναρξη λειτουργίας του αγωγού σε περίπτωση ρωσικής εισβολής, τόνισε: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα μαζί με τους συμμάχους μας».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνέντευξη στην Washington Post έγινε στα αγγλικά.

naftemporiki.gr

Από το Blogger.