ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον θα στείλει πολεμικό πλοίο και μαχητικά αεροσκάφη στα ΗΑΕ κατά των Χούθι - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

ΗΠΑ: Η Ουάσινγκτον θα στείλει πολεμικό πλοίο και μαχητικά αεροσκάφη στα ΗΑΕ κατά των Χούθι

IPA: I Ouasingkton tha steilei polemiko ploio kai machitika aeroskafi sta IAE

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν σήμερα 2/2/22 την αποστολή ενός πολεμικού πλοίου και μαχητικών αεροσκαφών ώστε να βοηθήσουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην καταπολέμηση των Υεμενιτών ανταρτών Χούθι, των οποίων οι επιθέσεις αυξάνονται κατά της χώρας του Κόλπου, όπου σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα.
Η ανάπτυξη αυτή, που αναμένεται να "βοηθήσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να αντιμετωπίσουν την υφιστάμενη απειλή", θα πραγματοποιηθεί μετά την τηλεφωνική συνομιλία χθες, Τρίτη, μεταξύ του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Lloyd Austin και του πρίγκιπα διαδόχου του Αμπού Ντάμπι και ντε φάκτο ηγέτη της χώρας Mohammad bin Sayed al-Nahyan, ανέφερε σε ανακοίνωση η πρεσβεία των ΗΠΑ στα Εμιράτα, χωρίς να διευκρινίσει πότε.
Τα Εμιράτα μετέχουν στον στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδική Αραβίας, η οποία υποστηρίζει από το 2015 την κυβέρνηση της Υεμένης στον πόλεμό της κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν σιιτών Χούθι.

Το αντιτορπιλικό USS Cole, που βρίσκεται στο Μπαχρέιν, θα ενισχύσει το Πολεμικό Ναυτικό των Εμιράτων και θα αγκυροβολήσει στο Αμπού Ντάμπι σύμφωνα με την ανακοίνωση, που πληροφορεί ότι η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει επίσης μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς.
Την ίδια ώρα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε και κατέστρεψε "τρία εχθρικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη" που εισήλθαν σήμερα στον εναέριο χώρο τους, έπειτα από επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης τις τελευταίες εβδομάδες.
"Το υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει την αναχαίτιση και καταστροφή, μακριά από κατοικημένες περιοχές, τριών εχθρικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εισήλθαν στον εναέριο χώρο των Εμιράτων σήμερα τα ξημερώματα", αναφέρει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter απόψε, δηλώνοντας "έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή" και να "λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του κράτους και της επικράτειάς του".

Από το Blogger.