Λέσβος: Πολίτες έκαψαν τα μηχανήματα του υπεργολάβου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Λέσβος: Πολίτες έκαψαν τα μηχανήματα του υπεργολάβου

Lesvos: Polites ekapsan ta michanimata tou ypergolavou

Επεισοδιακή ήταν η συγκέντρωση πολιτών στη Βάστρια της Λέσβου, καθώς ορισμένοι από τους διαδηλωτές προχώρησαν σε εμπρησμούς μηχανημάτων που βρισκόταν στο χώρο όπου έχει σχεδιαστεί να κατασκευαστεί η νέα δομή παράνομων μεταναστών.

Από νωρίς τόσο το Παλλεσβιακό Εργατουπαλληλικό Κέντρο όσο και οι άλλοι φορείς διαχώρισαν τη θέση τους από τη συγκεκριμένη ομάδα. Η οποία και προχώρησε αρχικά σε ζημιές σε μηχανήματα, σε φορητές τουαλέτες και φωτοβολταικά πάνελ ενώ έκαψε και μια γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος βρέθηκε σε έναν οικίσκο.

Στις 5 το απόγευμα έληξε η προθεσμία που η Επιτροπή Αγώνα δια του Δημοτικού Συμβούλου Στρατή Κόμβου είχε δώσει στην εργολήπτρια εταιρεία να απομακρύνει τα μηχανήματα. Αμέσως όμως σήμανε και το τέλος της κινητοποίησης δηλώνοντας ότι θα επανέλθουν και άλλη φορά προκειμένου να συνεχίσουν να δηλώνουν την αντίθεση τους στην κατασκευή της νέας δομής.

Τότε και ενώ ο μεγάλος όγκος των διαδηλωτών αποχωρούσε,  ζήτησαν κάποιοι από δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ να σταματήσουν να καταγράφουν τα όσα συνέβαιναν και να αποχωρήσουν «γιατί θα βάλουν φωτιά τα μηχανήματα».

Οι φθορές στα μηχανήματα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργείου Μετανάστευσης, με πηγές του να αναφέρουν ότι «οι βανδαλισμοί και οι καταστροφές που έλαβαν χώρα, σήμερα, στο εργοτάξιο στη Βάστρια, σίγουρα δεν αντιπροσωπεύουν την πλειοψηφική τάση των νησιωτών που θέλουν να αφήσουν οριστικά πίσω τους το Μεταναστευτικό, παρά μόνο μια θλιβερή μειοψηφία που καταφεύγει στη βία με κάθε ευκαιρία. Γι’ αυτήν, τον λόγο από εδώ και πέρα έχει η δικαιοσύνη».

Μάλιστα το υπουργείο Μετανάστευσης επιμένει στη θέση του, λέγοντας ότι ο προγραμματισμός για την ολοκλήρωση του εθνικού συστήματος υποδοχής συνεχίζεται κανονικά. Διαμηνύοντας μάλιστα ότι δέσμευση του υπουργείου είναι να κλείσουν οι παλιές δομές, οι οποίες δυστυχώς παίρνουν παράταση ζωής, όσο καθυστερούν τα έργα.

 

 

 

Από το Blogger.