Σύντομα απόφαση για απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

Σύντομα απόφαση για απόκτηση σύγχρονου εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς

Syntoma apofasi gia apoktisi synchronou exoplismou tis Ethnikis Frouras

Εθνική Φρουρά: Ταχύτατες διαδικασίες για απόκτηση σύχρονον οπλικών συστημάτων

Εντός των επόμενων δύο μηνών θα ληφθεί απόφαση για την απόκτηση εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς που θα ενισχύσει την αεράμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης δήλωσε ότι έχουν υποβληθεί προσφορές από πολλές χώρες για οπλικά συστήματα αεράμυνας, τα οποία παρέχουν προστασία, τόσο από ξηράς, όσο και από θαλάσσης.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι η Εθνική Φρουρά αναβαθμίζεται και αναπροσαρμόζεται στη βάση των νέων τεχνολογικών δεδομένων, προσθέτοντας ότι τα τελευταία χρόνια, υπογράφηκαν 18 συμβάσεις που αφορούν εξοπλισμούς.

Ο κ. Πετρίδης ανέφερε επίσης ότι αύριο ολοκληρώνεται κοινή άσκηση της Εθνικής Φρουράς με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε επίπεδο ειδικών δυνάμεων. Ανακοίνωσε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω ασκήσεις και με άλλες χώρες.

Ο Υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει πολύ καλή συνεργασία με τη Γαλλία και υπέδειξε πως σε αυτό το πλαίσιο, το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ θα είναι σύντομα στην Κύπρο.

Φιλελεύθερος

Από το Blogger.