«Πόλεμος» Η Ρωσία απαγόρευσε την Deutsche Welle ως απάντηση στην απαγόρευση από το Βερολίνο του ρωσικού RT DE - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

«Πόλεμος» Η Ρωσία απαγόρευσε την Deutsche Welle ως απάντηση στην απαγόρευση από το Βερολίνο του ρωσικού RT DE

«Polemos»  I Rosia apagorefse tin Deutsche Welle os apantisi stin

Η Ρωσία απαγόρευσε την Deutsche Welle ως απάντηση στην απαγόρευση από το Βερολίνο του ρωσικού RT DE

Δεν άργησε να έρθει η ρωσική απάντηση μετά την απόφαση της αρμόδιας γερμανικής ρυθμιστικής αρχής για απαγόρευση του ρωσικού τηλεπτικού δικτύου RT να εκπέμπει στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι διακόπτει τη λειτουργία του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού Deutsche Welle ως απάντηση στην απαγόρευση από το Βερολίνο στον ρωσικό σταθμό RT DE.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κλείνει το ρωσικό γραφείο της Deutsche Welle, αφαιρεί τη διαπίστευση από όλο το προσωπικό της και σταματά τη μετάδοση του καναλιού σε ρωσικό έδαφος.

Hγερμανική ρυθμιστική Αρχή Μέσων Ενημέρωσης ανακοίνωσε στις 2 Φεβρουαρίου ότι απαγορεύει τη γερμανόφωνη έκδοση του ρωσικού καναλιού RT, επειδή «η απαραίτητη εξουσιοδότηση σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα μέσα ενημέρωσης ούτε ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε».

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, περιέγραψε την κατάσταση με την απαγόρευση μετάδοσης του RT DE, ως παραβίαση της ελευθερίας του λόγου.

  philenews  

Από το Blogger.