Η επιστροφή της Kestrel στις προμήθειες του ΥΠΕΘΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Η επιστροφή της Kestrel στις προμήθειες του ΥΠΕΘΑ

I epistrofi tis Kestrel stis promitheies tou YPETHA

Ισχυρή επανεμφάνιση έχουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την εταιρία Kestrel η οποία στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις στο πλαίσιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η εταιρεία πρόσφατα κέρδισε το μεγάλο πρόγραμμα των ισραηλινών αντιαρματικών συστημάτων Spike NLOS αρκετά άλλα μικρότερα προγράμματα ενώ τώρα συμμετέχει στον διαγωνισμό για το τυφέκιο μάχης του Ελληνικού Στρατού μέσω της εταιρείας FN.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία είχε παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις προμήθειες του υπουργείου 

Iδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο Σταύρος Κομνόπουλος, ο επονομαζόμενος και «ΕΣΑτζής» από την εποχή που επί δικτατορίας υπηρετούσε στην Στρατιωτική Αστυνομία με ειδικότητα τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, μια ειδικότητα που την χρησιμοποίησε εν συνεχεία με εξαιρετικά επικερδή τρόπο.

Με τον συνεταίρο του Αλέξανδρο Τσάτσο ίδρυσαν την εταιρεία Kestrel.

Πούλησαν στην Ελλάδα δισεκατομμύρια υλικού, από τους πυραύλους αέρος-αέρος Magic-2 το 1988, μέχρι τους πυραύλους MICA ER/IR, τα βλήματα cruise SCALP, τα βλήματα αέρος-επιφανείας ΑΜ-39 Exocet, τις επάκτιες συστοιχίες ΜΜ-40 Εxocet, τα ατρακτίδια ηλεκτρονικού πολέμου ASTAC, τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL-415, τα ελικόπτερα Super Puma κλπ.

Σήμερα έχει αναλάβει διοικητικό ρόλο στην εταιρεία ο γαμπρός του Σ.Κομνόπουλου.

Είχε εμπλακεί και σε σκάνδαλα δωροδοκίας πολιτικών αλλά αντίθετα π.χ με τις εταιρείες Axon του Θ.Λιακουνάκου ή το συγκρότημα των γερμανικών εταιρειών Rheinmetall  και των γερμανικών υποβρυχίων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) και πολλών άλλων βγήκε πάλι στις business.

Oι ιδιοκτήτες Σ.Κομνόπουλος και Α.Τσάτσος έχουν πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στον τομέα της υγείας όπως άλλωστε και ο όμιλος Axon του Θ.Λιακουνάκου.

 

Από το Blogger.