Σε απόγνωση οι έμποροι στη Β. Ελλάδα! καταναλωτές από την Ελλάδα  καταφεύγουν στις αγορές  Βουλγαρία, Τουρκία και Σκόπια - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Σε απόγνωση οι έμποροι στη Β. Ελλάδα! καταναλωτές από την Ελλάδα  καταφεύγουν στις αγορές  Βουλγαρία, Τουρκία και Σκόπια

Se apognosi oi emporoi sti V. Ellada! katanalotes apo tin Ellada

Ψωνίζουν όλοι σε Βουλγαρία, Τουρκία και Σκόπια


Οι ουρές αυτοκινήτων από την Ελλάδα προς τις γειτονικές χώρες Βουλγαρία, Τουρκία και Σκόπια είναι πολύ μεγάλες, και οι καταναλωτές, που καταφεύγουν στις αγορές αυτών με τα οχήματά τους, στην επιστροφή φροντίζουν να τα φουλάρουν και με φτηνή βενζίνη!

Σύμφωνα με δηλώσεις της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώς Μυλωνά, οι καταναλωτές έχουν στραφεί στις αγορές των γειτονικών χωρών για να αντιμετωπίσουν το κύμα ακρίβειας στην ελληνική.

«Η κίνηση δεν είναι υποτονική – είναι ανύπαρκτη» δήλωσε η κυρία Μυλωνά, μεταφέροντας το κλίμα και την εικόνα που επικρατεί στην αγορά. Οπως τόνισε, «ένδυση, υπόδηση και εστίαση είναι οι επιχειρήσεις που δέχονται άμεσα τα μεγαλύτερα πλήγματα, ενώ ειδικά για την περιοχή της Ορεστιάδας η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη, αφού παρατηρείται και πάλι αυξημένη διαρροή καταναλωτών στις γειτονικές χώρες».

Και εξηγεί: «Εχουν κλείσει τα μάτια και τα αυτιά τους σε αυτό που συμβαίνει στον εμπορικό κόσμο, ειδικά στην περιοχή μας, με τρεις πύλες εξόδου προς Τουρκία και Βουλγαρία, και απαιτείται πλέον η κυβέρνηση να δει σοβαρά τα προβλήματα και να μη γυρνάει την πλάτη». Εκτίμησε δε ότι ο αντίκτυπος της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην αγορά θα φανεί σύντομα και με νέα λουκέτα καταστημάτων στη Ορεστιάδα.

Τις μέρες των γιορτών, αλλά και τα τριήμερα των αργιών παρατηρούνται σε όλους τους συνοριακούς σταθμούς με τις γειτονικές χώρες ατελείωτες ουρές ανθρώπων που σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για φθηνά ψώνια και διασκέδαση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τουλάχιστον 5.000-6.000 άτομα διέρχονται κατά μέσον όρο από κάθε σταθμό τις μέρες αυτές, είτε με το Ι.Χ. τους είτε με τουριστικά λεωφορεία.

Εδώ και μερικές μέρες, μάλιστα, έχουν ξεκινήσει και τα τουριστικά γραφεία σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας να διαφημίζουν τις εκδρομές σε Βουλγαρία και Τουρκία, που συνδυάζουν ψώνια και διασκέδαση, με τιμές που ξεκινούν από 150 ευρώ το άτομο για ένα τριήμερο.

Από το Blogger.