Η Ρωσία κατηγορεί την Γαλλία Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Μάλι - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Η Ρωσία κατηγορεί την Γαλλία Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Μάλι

I Rosia katigorei tin Gallia Gia egklimata kata tis anthropotitas sto Mali

Μία αεροπορική επίθεση των Γάλλων στο μαλλί, η οποία μάλιστα είχε διερευνηθεί και από τον ΟΗΕ, γίνεται ευκαιρία στην Ρωσία να επιβάλει αντίποινα στην Γαλλία για την στάση της στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ήδη στην περιοχή, λόγω της αποχώρησης των γαλλικών στρατευμάτων που γίνεται σταδιακά, έχουν σπεύσει με τις ευλογίες της κυβέρνησης της αφρικανικής χώρας, Ρώσοι μισθοφόροι της περιβόητης ομάδας Βάγκνερ.

Ρωσικές πηγές λοιπόν ισχυρίζονται πως έχουν βρεθεί στοιχεία, σε συνεργασία πάντα με την τοπική κυβέρνηση, που αποδεικνύουν ότι ο γαλλικός βομβαρδισμός στην ουσία δολοφόνησε 20 βοσκούς που δεν είχαν καμία σχέση με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι ρωσικές πηγές μάλιστα ισχυρίζονται πως έχει βρεθεί ομαδικός τάφος με τα θύματα.

Από την πλευρά της η Γαλλία αντικρούει τις κατηγορίες και λέει ότι οι ρωσικές δυνάμεις σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Μάλι, φτιάχνουν τάφους με σκοπό να κατηγορήσουν την Γαλλία.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο τοπικός πληθυσμός έχει υποδεχθεί με ενθουσιασμό τους μισθοφόρους, ενώ έχει στηθεί και μνημείο προς τιμήν τους!

Φαίνεται ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία, εξαπλώνεται από τον Ειρηνικό ωκεανό μέχρι την Αφρική…

 

Από το Blogger.