Θεσσαλονίκη: Μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος 6 μαρτύρων κατέθεσε η Γεωργία Μπίκα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 3 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Μήνυση για ψευδή κατάθεση σε βάρος 6 μαρτύρων κατέθεσε η Γεωργία Μπίκα

Thessaloniki: Minysi gia psevdi katathesi se varos 6 martyron katethese i

Έξι ψευδομάρτυρες στην υπόθεση του βιασμού της, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, κατήγγειλε η Γεωργία Μπίκα, 24 ετών, και κατέθεσε εναντίον τους τις προβλεπόμενες μηνύσεις

Η ηλικίας 24 ετών κοπέλα, έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συνοδευόμενη από το δικηγόρο της Θανάση Ζιώγα και κατέθεσε έξι μηνύσεις για ψευδή κατάθεση. Η κοπέλα υποστηρίζει ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες δεν βρίσκονταν στο πάρτι το μοιραίο βράδυ, και κατέθεσαν ψευδώς ενώπιον της ανακρίτριας για την παρουσία τους.

«Αυτό προκύπτει από αντικειμενικά στοιχεία, όπως είναι οι κάμερες του ξενοδοχείου. Τα άτομα αυτά υποστηρίζουν πως ήταν μαζί με την Γεωργία στο πάρτι, κάτι το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς κάποιοι από αυτούς δεν πήγαν καθόλου, ενώ άλλοι είχαν φύγει ήδη πριν από το τραγικό συμβάν» δήλωσε στο ThessToday.gr ο κ. Ζιώγας.

Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος το επόμενο διάστημα αναμένεται να υποβάλλει την πρότασή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ώστε να αποφασιστεί εάν τελικά θα «μπει» στο αρχείο ή αν θα εκδοθεί σχετικό βούλευμα για δίκη. «Λόγω αυτού, εμείς προχωρήσαμε σε ακόμη μία ενέργεια πριν από 10 ημέρες. Υποβάλαμε αίτημα για περαιτέρω ανάκριση καθώς ισχυριζόμαστε πως ο βιασμός ήταν ομαδικός, κι όχι ατομικός. Επίσης στο πρώτο στάδιο της προανάκρισης διαπιστώσαμε πως υπάρχουν κάποια κενά στην υπόθεση, κι γι’  αυτό το λόγο ζητήσαμε από τον εισαγγελέα είτε να εντοπιστούν ή να προχωρήσει η υπόθεση σε ανάκριση, προκειμένου να καλυφθούν».

“Το ξαναζεί”

«Δυστυχώς η Γεωργία είναι σαν να το ξαναζεί όλο αυτό, κι ας έχει περάσει καιρός. Βρίσκεται σε μία υπερβολικά δύσκολη θέση» υπογράμμισε ο κ. Ζιώγας σχετικά με την ψυχολογική κατάσταση της 24χρονης, προσθέτοντας πως είναι σαν να βιώνει «ένα μεγάλο βασανιστήριο». Σύμφωνα με τον ίδιο, λόγω της έκτασης που πήρε η υπόθεση, η Γεωργία καλούταν καθημερινά να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα ταυτόχρονα, πέρα από το τραγικό συμβάν που κατήγγειλε ότι της συνέβη.
«Από την άλλη, κάθε μέρα βρίσκει τον δρόμο της. Από ότι μου έλεγε σήμερα, θεωρεί πως θα γίνει και πάλι δυνατή όπως ήταν πριν από το περιστατικό, και πως θα υποστηρίξει τα θέματά της και θα διεκδικήσει το δίκιο της, το οποίο είναι κάτι που πιστεύουμε όλοι», κατέληξε ο κ. Ζιώγας.

 

Από το Blogger.