Συναγερμός για τον «Candida Auris» – Ο νέος μύκητας που απειλεί την ανθρωπότητα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Συναγερμός για τον «Candida Auris» – Ο νέος μύκητας που απειλεί την ανθρωπότητα

 


Synagermos gia ton «Candida Auris» – O neos mykitas pou apeilei tin

«Βόμβα μεγατόνων» πέταξε ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας ο οποίος μίλησε για την νέα απειλή- μετά τον κορωνοϊό- με την οποία θα έρθει αντιμέτωπη η ανθρωπότητα και η οποία θα αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου. Ο λόγος για ενδονοσοκομειακά μικρόβια που έχουν αναπτύξει απίστευτες αντοχές . Μεταξύ αυτών και ο candida auris πρόκειται για έναν πανίσχυρο μύκητα που όπως είπε βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία μας και σκοτώνει κόσμο.

Η νέα θανάσιμη απειλή μετά τον Covid

Μια νέα απειλή, ένας μύκητας άκρως ανθεκτικός χτυπά τα νοσοκομεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για τον candida auris, ένα μύκητα ιδιαίτερα επικίνδυνο και ανθεκτικό στα φάρμακα. Έναν μύκητα που όταν μπει σε νοσοκομείο, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, δεν ξαναβγαίνει.

«Είναι ένας μύκητας ανθεκτικός ο οποίος ονομάζεται candida auris , θυμηθείτε το όνομα γιατί πολύ σύντομα θα είναι πρωτοσέλιδο .είναι ένας μύκητας ο οποίος μπαίνει στα νοσοκομεία είναι ανθεκτικός σε πολλά αντιμυκητιακά φάρμακα έχει πολύ μεγάλη θνησιμότητα και έχει ένα πολύ μεγάλο χαρακτηριστικό . Όταν μπει σε έναν χώρο νοσοκομειακό δεν βγαίνει ποτέ. Ότι και να κάνουμε απολυμάνσεις, μέτρα υγιεινής κτλ συνεχίζει να παραμένει εκεί» εξήγησε ο καθηγητής.

Ο candida auris, εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2009 στη Νότια Κορέα . Στη χώρα μας φαίνεται να πρωτοεμφανίστηκε στη διάρκεια της πανδημίας. Το πρώτο περιστατικό εντοπίστηκε στη Λάρισα και στη συνέχεια στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου με πολλά από αυτά όπως το Λαϊκό και ο Ευαγγελισμός να σημαίνουν συναγερμό.

Από το Blogger.