ΗΠΑ: Δικαστής ενέκρινε την κατάσχεση αεροσκαφών που ανήκουν στον Ρομάν Αμπράμοβιτς

IPA: Dikastis enekrine tin kataschesi aeroskafon pou anikoun ston


Ομοσπονδιακός δικαστής στη Νέα Υόρκη υπέγραψε τη Δευτέρα ένταλμα που επιτρέπει την κατάσχεση από το υπουργείο Δικαιοσύνης δύο αεροσκαφών αμερικανικής προέλευσης που ανήκουν στον Ρώσο ολιγάρχη Ρόμαν Αμπράμοβιτς.


Οι αμερικανικές Αρχές κατηγόρησαν τον Ρώσο επιχειρηματία για την εξαγωγή των δύο αεροσκαφών στη Ρωσία χωρίς άδεια, η οποία απαιτείται λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα ως απάντηση στην εισβολή της στην Ουκρανία.

Στην επιστολή απαγγελίας κατηγοριών, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι ο Αμπράμοβιτς τον Φεβρουάριο όρισε τα παιδιά του ως δικαιούχους των «εικονικών οντοτήτων» που κατείχαν τα αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και Gulfstream G650 ER, αλλά ότι συνέχισε να τα ελέγχει ο ίδιος. 

 

Το Boeing, το οποίο σύμφωνα με δικαστικά αρχεία αξίζει 350 εκατομμύρια δολάρια, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το Gulfstream βρίσκεται στη Ρωσία, σύμφωνα με τα ίδια αρχεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, τα αεροπλάνα δεν έχουν ακόμη κατασχεθεί από τις ΗΠΑ.

Οι κατηγορίες έρχονται καθώς οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να πιέσουν επιχειρηματίες που βρίσκονται κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να πείσουν τη Μόσχα να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο το Κρεμλίνο αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Στον Αμπράμοβιτς δεν έχουν επιβληθεί προσωπικά κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια