Τέσσερις δελφίνοι για τη θέση του Τζόνσον – Ο Κούρδος Nadim Zahawi ανάμεσά τους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Τέσσερις δελφίνοι για τη θέση του Τζόνσον – Ο Κούρδος Nadim Zahawi ανάμεσά τους

Tesseris delfinoi gia ti thesi tou Tzonson – O Kourdos Nadim Zahawi anamesa tous

Τέσσερις θεωρούνται επικρατέστεροι για διάδοχοι του Johnson: Sunak, Truss, Zahawi, Shapps


Μπορεί οι «δελφίνοι» που θέλουν να πάρουν την θέση του Johnson, να είναι πολλοί, επικρατέστεροι αναδεικνύονται τέσσερις Rishi Sunak, Liz Truss, Nadim Zahawi και Grant Shapps ο οποίος μόλις πριν από λίγο ξεκίνησε επίσημα την καμπάνια του υποσχόμενος φορολογικές περικοπές και βοήθεια για τις επιχειρήσεις με ενισχύσεις για το κόστος ενέργειας.


Ο Υπουργός Μεταφορών επισήμανε ότι αποκλείει το ενδεχόμενο γενικών εκλογών και ότι θα καταρτίσει έκτακτο προϋπολογισμό για τη μείωση των ατομικών φόρων για τους πιο ευάλωτους και την παροχή κρατικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις με υψηλά επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας.

Η πρώτη αποχώρηση από το ράλι διαδοχής
Και οι 4 μπαίνουν με αξιώσεις στην κούρσα διαδοχής, μετά την απόσυρση από την κούρσα του «φαβορί» Υπουργού Άμυνας Ben Wallace, ο οποίος ερχόταν πρώτος στις προτιμήσεις των μελών του Συντηρητικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, έχοντας κερδίσει δημοτικότητα λόγω του χειρισμού του πολέμου στην Ουκρανία.
Η δημοτικότητα αυτή όμως δεν είχε δυναμική και είχε υποχωρήσει στη δεύτερη θέση των επικρατέστερων επόμενων Πρωθυπουργών του Ηνωμένου Βασιλείου στα προγνωστικά των γραφείων στοιχημάτων, με τον Rishi Sunak να τον προσπερνά.
«Μετά από προσεκτική σκέψη και συζητώντας με συναδέλφους και οικογένεια, έλαβα την απόφαση να μην συμμετάσχω στη διαδικασία για την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος.
Είμαι ευγνώμων σε όλους τους κοινοβουλευτικούς συναδέλφους και τα ευρύτερα μέλη που δήλωσαν τη στήριξή τους», έγραψε στο Twitter o Ben Wallace.
«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, αλλά το ενδιαφέρον μου είναι εστιασμένο στον σημερινό μου ρόλο και στο να κρατήσω ασφαλή αυτή τη σπουδαία χώρα», έγραψε.
Δεν έχει ανακοινώσει ποιον θα στηρίξει.
Η διαδικασία

Νωρίτερα, η Επιτροπή του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία, η οποία καθορίζει τους εσωκομματικούς κανονισμούς και θα επιτηρήσει την διαδικασία ανάδειξης του διαδόχου του Boris Johnson, είναι αποφασισμένη να περιορίσει σε δύο ονόματα τους υποψηφίους μέχρι τις 20 Ιουλίου, δήλωσε σήμερα Σάββατο 9 Ιουλίου ένα από τα μέλη της.
Η αποκαλούμενη “Επιτροπή 1922” θα ορίσει τους ακριβείς κανόνες και το χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία την ερχόμενη εβδομάδα έπειτα από την παραίτηση του Johnson στην οποία οδηγήθηκε ύστερα από πιέσεις του ίδιου του κόμματός του, παρά το γεγονός ότι πολλοί βουλευτές ασκούν πιέσεις για την διενέργεια της εκλογής του διαδόχου του με συνοπτικές διαδικασίες.
Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 θα γίνουν εκλογές για την λεγόμενη επιτροπή 1922, η οποία στη συνέχεια θα καθορίσει τους κανόνες και το χρονοδιάγραμμα για τον αγώνα ηγεσίας.:
Οι Συντηρητικοί βουλευτές θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από ψηφοφορίες για να μειώσουν τον αριθμό των υποψηφίων σε δύο που θα πάνε στον τελικό γύρο–δηλαδή στην επιστολική ψήφο των μελών των Τόρις.
“Ξεκάθαρα αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε και νομίζω ότι ακόμη και οι υποψήφιοι θα παραδεχτούν ότι είναι έτσι, είναι να αποκλείσουμε, από σχετικά πρώιμο στάδιο, ορισμένους από εκείνους που είναι σαφές ότι δεν θα εξασφαλίσουν αρκετή στήριξη για να φτάσουν στους δύο τελευταίους γύρους “, δήλωσε στο Times Radio ο ταμίας της “Επιτροπής 1922”, ο Geoffrey Clifton Brown.

Οι αλλαγές

Ο ίδιος είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει αυξάνοντας τον αριθμό των υπογραφών από άλλους Συντηρητικούς βουλευτές που απαιτείται για να είναι κάποιος προτεινόμενος και αυξάνοντας το όριο των ψήφων τις οποίες πρέπει να λάβουν οι υποψήφιοι για να περάσουν στον επόμενο γύρο.
“Νομίζω ότι θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μια διαδικασία ώστε πράγματι να καταλήξουμε σε δύο ονόματα μέχρι να κλείσει το κοινοβούλιο στις 20 Ιουλίου.
Θα πρέπει να έχουμε μια απάντηση μέχρι το συνέδριο του κόμματος τον Οκτώβριο και ίσως και πριν από αυτό”, κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.