Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1 πεν.): Στους ομίλους του Europa League με ήρωα τον Βάτσλικ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Ολυμπιακός – Απόλλων Λεμεσού 1-1 (3-1 πεν.): Στους ομίλους του Europa League με ήρωα τον Βάτσλικ

Olympiakos – Apollon Lemesou 1-1 (3-1 pen.): Stous omilous tou Europa League me iroa ton Vatslik

Ολυμπιακός-Απόλλων Λεμεσού:
 «Άγαλμα» στον Τόμας Βατσλίκ θα πρέπει να «στήσουν» οι άνθρωποι των «ερυθρόλευκων», καθώς ο Τσέχος απέκρουσε τρία πέναλτι στη «ρώσικη ρουλέτα» και έστειλε τους Πρωταθλητές Ελλάδας στους ομίλους του Europa League.

Εκρηκτική εκκίνηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις ιδανικότερες συνθήκες για τον Ολυμπιακό. Ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη σέντρα του αγώνα, ο Γιώργος Μασούρας έβαλε σε θέση οδηγού τους Πρωταθλητές Ελλάδας, ανοίγοντας το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 2ο λεπτό, ο Σισέ έκανε τη βαθιά μπαλιά από την άμυνά του για την κίνηση του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ από τα αριστερά. Ο Χάρης Μαυρίας έδειχνε να ελέγχει τη φάση για τους Κύπριους, αλλά δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας, αυτή βρήκε στην πλάτη του, ο Μολδαβός μπακ των Πειραιωτών εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος, μπήκε στην περιοχή και με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Έλληνα εξτρέμ, που σε κενή εστία έγραψε το 1-0.

Παρά τη δυνατή εκκίνηση, οι «ερυθρόελυκοι» δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, κυρίως διότι ο Απόλλων Λεμεσού προσπάθησε άμεσα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την «απάντησή» του. Όμως, οι Κύπριοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικά ρήγματα στην αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων. Η πρώτη απειλή ήρθε στο 8’ με το μακρινό σουτ του Μαυρία, αλλά ο Βατσλίκ μπλόκαρε εύκολα.

Κατοχή ο Απόλλων, έψαξε τις κόντρες ο Ολυμπιακός

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν διάθεση να εκμεταλλευτούν την επιθετική «διάθεση» των αντιπάλων τους και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Στο 11’ ο Ελ Αραμπί δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το γύρισμα του Άβιλα από τα δεξιά, χάνοντας τον έλεγχο της μπάλας, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μαροκινός δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας από την προσπάθεια του Μασούρα από τα δεξιά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στη συνέχεια. Η ομάδα του Νταβίντ Καταλά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους γηπεδούχους να αναζητούν τους διαδρόμους στις κόντρες. Όμως, οι εστίες των δύο πορτιέρο δεν απειλήθηκαν σημαντικά, παρά μόνο με μακρινά σουτ, τα οποία δεν προκάλεσαν καμία ανησυχία σε Βατσλίκ και Γιοβάνοβιτς.

Το «συγκρότημα» του Κάρλος Κορμπεράν είχε ως στόχο να εκμεταλλευτεί την ποιότητα του Ινμπόμ Χουάνγκ, καθώς πολλές μπάλες πέρασαν από τα πόδια του, αναζητώντας την κίνηση των εξτρέμ, τη στιγμή που οι νησιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν σε πιο σετ καταστάσεις. Μάλιστα, οι Πρωταθλητές Κύπρου είχαν δύο καλές στιγμές μέχρι το ημίχρονο.

Στο 29’ ο Φέλιξ απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αλλά αρχικά το σουτ που έκανε σταμάτησε σώματα και εν συνεχεία, η κεφαλιά του πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ, ενώ στο 38’ ο Μαυρίας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ρεάμπτσιουκ δεν μπόρεσε να διώξει σωστά, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά ο Πίττας δεν μπόρεσε να μπει στην πορεία της μπάλας, που κατέληξε κόρνερ.

Στο ίδιο έργο θεατές

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως και το πρώτο. Ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να «χτυπήσει» στην κόντρα. Μάλιστα, οι Κύπριοι είχαν τις πρώτες απειλές, αρχικά στο 46’ με τον Φέλιξ, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το μακρινό σουτ του Σαχάρ, τρία λεπτά αργότερα. Μάλιστα, στο 51΄ο Μπα λίγο κόντεψε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του αλλά ο Βατσλίκ είχε σωστά αντανακλαστικά και μπλόκαρε.

Οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να κρατήσουν τη μπάλα, αλλά και να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Για τον λόγο αυτό, ο Κάρλος Κορμπέραν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Μάλιστα, ο Σέρβος ήταν πρωταγωνιστής στην πρώτη απειλή των Πειραιωτών στο δεύτερο μέρος.

Συγκεκριμένα, στο 61’ έκανε την κίνηση από τον άξονα, μπήκε στην περιοχή, βγήκε προς τα δεξιά, έκανε τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Ελ Αραμπί ήταν αδύναμη και ο Γιοβάνοβιτς μπλόκαρε, ενώ στο επόμενο λεπτό, το μακρινό σουτ του Κολ πέρασε άουτ.

Δοκάρι και μεγάλες ευκαιρίες

Ο Απόλλων ανέβασε την πίεσή του για να φτάσει στην ισοφάριση, με αποτέλεσμα να αφήσει πολλούς κενούς χώρους στην άμυνά του. Αυτούς θέλησαν να εκμεταλλευτούν οι Πειραιώτες, οι οποίοι απώλεσαν σημαντικές ευκαιρίες.

Στο 71’ ο Κουντέ έπιασε έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς, ενώ στο 77’ ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής, έπειτα από την κούρσα του Ελ Αραμπί στην κόντρα, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Στο 82’ ο Απόλλων έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, με τον Ονγκεντά, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ, εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βαλτσίκ, ενώ στο 88’ έπειτα από σύγχυση στα καρέ των Κυπρίων, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να «κλειδώσουν» το ματς.

Το πλήρωσε

Από τη στιγμή που οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, πλήρωσαν τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας, η άμυνα του Ολυμπιακού «κοιμήθηκε» ο Ρομπέρζ πήρε την κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο Πίττας με προβολή έγραψε το 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Τα πέναλτι

Εμβιλά 1-0
Κυριάκου ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ο Βάτσλικ
Ντε λα Φουέντε 2-0
Πίττας 2-1
Άβιλα 3-1
Ουγκέντα ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ο Βάτσλικ
Ραντζέλοβιτς ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ο Γιοβάνοβιτς
Μπα ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ο Βάτσλικ

 

Από το Blogger.