Διαφοροποίηση Οδησσού από Zelensky – Διαπραγμάτευση με Ρωσία με συμβιβασμούς - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Διαφοροποίηση Οδησσού από Zelensky – Διαπραγμάτευση με Ρωσία με συμβιβασμούς

 

Diaforopoiisi Odissou apo Zelensky – Diapragmatefsi me Rosia me symvivasmous

Διαφοροποιείται από το Κίεβο ο δήμαρχος Οδησσού, Gennady Trukhanov

Τη διαφοροποίηση του από την πολιτική «γραμμή» και κατεύθυνση της κυβέρνησης του προέδρου της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος έχει αποκλείσει κάθε περίπτωση διαλόγου και διαπραγματεύσεων, εάν πρώτα δεν αποχωρήσουν τα ρωσικά στρατεύματα από το ουκρανικό έδαφος εκφράζει ο δήμαρχος της Οδησσού, Gennady Trukhanov.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Trukhanov σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, τονίζει ότι έχει έρθει η ώρα των διαπραγματεύσεων και των συμβιβασμών.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να διαπραγματευτούμε με πολιτικό πνεύμα. Διακυβεύονται οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Φυσικά και θα ήθελα να επιστρέψουμε στα σύνορα του 1991, αλλά αυτό πρέπει να γίνει βήμα – βήμα.
Πρέπει να αναζητηθούν συμβιβασμοί» υποστηρίζει ο δήμαρχος της Οδησσού, ο οποίος κινείται σε τελείως διαφορετική πολιτική κατεύθυνση από το Κίεβο.

Γενικά σωστές οι θέσεις Zelensky

Πάντως και παρά τη διαφοροποίηση αυτή, ο Trukhanov ερωτηθείς για το πώς κρίνει τις αποφάσεις του προέδρου Zelensky, λέει πως σε γενικές γραμμές είναι σωστές.
Ωστόσο, δεν λείπουν και τα πυρά του κατά του Ουκρανού προέδρου.
«Δεν παρείχε μεγαλύτερη αυτονομία στις περιφέρειες και στους δήμους.
Εάν είχε ακούσει τις συστάσεις, τα πάντα θα είχαν λειτουργήσει καλύτερα» αναφέρει ο δήμαρχος της Οδησσού.

Όχι στην κατεδάφιση ρωσικών μνημείων

Ερωτηθείς σχετικά με την κατεδάφιση του μνημείου της αυτοκράτειρας Αικατερίνης Β΄στην Οδησσό ο Trukhanov εξέφρασε κατηγορηματικά την άρνηση του.
«Είμαι κατά της κατεδάφισης μνημείων.
Ακόμα και αν καταστρέψουμε τα μνημεία, η ιστορία δεν θα αλλάξει.
Ξέρω ότι συγκεντρώθηκαν 25.000 υπογραφές για την κατεδάφισή του, αλλά προτείνω να περιμένουμε.
Με αυτήν την προσέγγιση, θα πρέπει να κατεδαφίσουμε τα μνημεία για τον Pushkin ή τον Gagarin;
Δεν υπάρχει καμία λογική» επισημαίνει ο Trukhanov.

Διαφοροποίηση

Η διαφοροποίηση του δημάρχου της Οδησσού από την κεντρική γραμμή του Κιέβου, αποδεικνύει ότι αρχίζουν να εμφανίζονται στο εσωτερικό της Ουκρανίας ενστάσεις για τις πολιτικές επιλογές του Zelensky και τη «σκληρή γραμμή» που ακολουθεί η ουκρανική κυβέρνηση.
Όπως είπε σε πρόσφατο μήνυμα του για την Ημέρα Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας ο Zelenksy, η Ουκρανία θα πάρει πίσω όλα τα εδάφη που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε παραχώρηση ή συμβιβασμός.
«Δεν μας νοιάζει, τι στρατό έχετε.
Μας ενδιαφέρει μόνο η γη μας.
Θα πολεμήσουμε για αυτήν μέχρι τέλους» επισημαίνει ο Ουκρανός πρόεδρος διαμηνύοντας πως οι ουκρανικές δυνάμεις θα κάνουν τα πάντα για να επανακαταλάβουν το Donbass και την Κριμαία, όσο δύσκολο και αν είναι.
«Για εμάς, Ουκρανία είναι όλη η Ουκρανία.
Και οι 25 επαρχίες, χωρίς συμβιβασμούς και παραχωρήσεις» υποστήριξε ο Zelensky.
Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας να έχουν καταρρεύσει, όλα δείχνουν πως το απόλυτο αδιέξοδο στην ουκρανική κρίση και παρά τους έξι μήνες που διαρκεί η ρωσική εισβολή, όχι μόνο δεν έχει τέλος αλλά και θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες ακόμα.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.