Νέο σοκ στη Γερμανία, πάνω από €800 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Νέο σοκ στη Γερμανία, πάνω από €800 ευρώ η τιμή της μεγαβατώρας

Neo sok sti Germania, pano apo €800 evro i timi tis megavatoras

Οι γερμανικές τιμές αναφοράς για την ηλεκτρική ενέργεια το επόμενο έτος αυξήθηκαν πάνω από τα 800 ευρώ σήμερα, σχεδόν 10 φορές υψηλότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι τιμές του ρεύματος σπάνε ρεκόρ σε σχεδόν καθημερινή βάση, καθώς η Ρωσία περιορίζει την προμήθεια φυσικού αερίου ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου θέρμανσης. Η άνευ προηγουμένου αύξηση του ενεργειακού κόστους τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και απειλεί τα οικονομικά των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη, επισημαίνει το Bloomberg.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να παίρνουν δραστικά μέτρα περιορισμού της χρήσης ενέργειας, όπως η απαγόρευση του εξωτερικού φωτισμού κτιρίων στη Γερμανία και η μείωση των θερμοκρασιών θέρμανσης εσωτερικών χώρων.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν τον Οκτώβριο, αφού η ρυθμιστική αρχή ενέργειας αύξησε το ανώτατο όριο του κόστους. Οι αυξανόμενες τιμές μπορεί να αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους στη χώρα να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας επειδή δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτόν τον χειμώνα.

Οι γερμανικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για το επόμενο έτος αυξήθηκαν έως και 7,6% στα 805,15 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο European Energy Exchange AG την Παρασκευή και σημείωσαν άνοδο 39% αυτήν την εβδομάδα. Το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο αυξήθηκε κατά 24% αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές έχουν επίσης αυξηθεί καθώς η εταιρεία κοινής ωφελείας Electricite de France SA ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους πυρηνικούς σταθμούς της θα επανέλθουν στο διαδίκτυο αργότερα από το αναμενόμενο. Αυτές οι μονάδες θα είναι βασική πηγή ενέργειας αυτό το χειμώνα, ενώ το φυσικό αέριο παραμένει σπάνιο. euro2day

Από το Blogger.